Au trecut 10 de la accidentul lui Michael Schumacher. Familia pilotului încă încearcă să-i redea sănătatea

Autor: Ionuț Vîlciu 29 dec. 2023 Știri auto

29 decembrie 2013, ziua în care Michael Schumacher a suferit infamul accident de schi ce i-a schimbat complet viața, dar și pe cea a familiei și apropiaților. 10 ani mai târziu, familia încă încearcă să-i redea sănătatea pilotului, septuplu campion în Formula 1.

Ziua de 29 decembrie a fost marcată, în ultimii 10 ani, de o întrebare recurentă: Ce se întâmplă cu Michael Schumacher? În data de 29 decembrie 2013, la doar un an după ce și-a anunțat retragerea completă din Formula 1, Michael Schumacher a suferit un accident grav în timp ce schia în Alpii francezi. În perioada cuprinsă între 29 decembrie și 3 ianuarie, ziua sa de naștere, se discută destul de mult despre starea de sănătate a multiplului campion, care a câștig de 5 ori la rând, între 2000 și 2004, alături de Scuderia Ferrari.

Familia încă încearcă să îi redea sănătatea lui Michael Schumacher

Mediafax anunță că, potrivit publicației germane Bild, fostul pilot a fost condus într-un model Mercedes-AMG în speranța că acest lucru îi va stimula creierul și îi va conferi amintirea experiențelor trecute, din vremea în care pilota unele dintre cele mai rapide mașini de curse ce au concurat vreodată.

„Mi-e dor de Michael al meu de atunci”, a declarat fratele său, Ralf Schumacher, pentru publicația Bild. „Viața este uneori nedreaptă. Michael a fost adesea norocos în viața lui, dar a venit acest accident tragic. Slavă Domnului că am reușit să facem multe datorită posibilităților medicale moderne, dar încă nimic nu mai este ca înainte”, a adăugat Ralf Schumacher.

În această zi, în urmă cu 10 ani, campionul mondial s-a accidentat la schi și a suferit un traumatism cranian, restul fiind istorie. Michael Schumacher rămâne una dintre cele mai importante personaje din istoria sportului cu motor și, pentru mulți, cel mai bun pilot care a concurat vreodată în campionatul mondial de Formula 1. Schumacher a câștigat 7 titluri mondiale, a obținut 91 de victorii și este singurul pilot ce a înscris un loc pe podium în fiecare cursă dintr-un sezon competițional în F1.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide