Audi a dezvăluit noul SUV Q6 pentru China. Acesta oferă până la 7 locuri și două motorizări pe benzină

Autor: Mihai Morcovescu 25 iul. 2022 Știri auto

SAIC Audi, compania care produce automobilele Audi pentru piața din China, a dezvăluit noul SUV de lux Q6. Construit pe platforma MQB a companiei din Ingolstadt, mașina oferă trei rânduri de scaune și două motorizări alimentate cu benzină.

Trebuie făcută precizarea că modelul nu are nici o legătură cu viitorul vehicul complet electric Q6 e-tron, care va fi lansat în curând în Europa. Acesta va fi fratele tehnic al viitoarei versiuni cu emisii zero a lui Porsche Macan.

Noul Q6 este cel mai mare SUV Audi

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din punct de vedere estetic, Audi Q6 vine cu faruri LED care sunt unite printr-o bandă iluminată și cu o grilă de tip „singleframe” de mari dimensiuni. La partea frontală se mai disting și prizele de aer generoase, care se regăsesc sub grilă și la extremități. Acestea din urmă găzduiesc luminile de zi.

La spate regăsim un set de stopuri LED, care sunt la rându-le conectate printr-o bandă luminoasă pe toată lățimea mașinii. Aspectul exterior este completat de difuzorul de aer de sub spoilerul posterior, jantele de 21 de inch și o caroserie finisată în două nuanțe, cu plafonul finisat în negru lucios.

Noul Audi Q6 măsoară 5.099 milimetri în lungime, 2.014 milimetri în lățime și 1.784 milimetri în înălțime. Asta înseamnă că noul Q6 are dimensiuni mai mari decât Q7, însă cu un ampatament cu 14 milimetri mai scurt, de 2.980 de milimetri.

La interior, noul Q6 vine cu trei rânduri de scaune și cu două configurații diferite: una cu 6 locuri, iar cea de-a doua cu 7 locuri. Scaunele sunt îmbrăcate standard cu tapițate cu piele și sunt reglabile electric pe 12 direcții.

Acestea oferă funcții de încălzire, ventilație și de masaj. Clienții care vor opta pentru varianta cu șase locuri vor primi scaune speciale similare cu cele din domeniul aviației.

Audi Q6 primește două motorizări pe benzină

Șoferul beneficiază de un instrumentar de bord complet digital de 12,3 inch și un Heads-Up display. Mai există încă două ecrane, unul central de 10,1 inch pentru sistemul multimedia și unul de 8,6 inch pentru sistemul de climatizare. Planșa de bord prezintă ornamente care imită metalul, în timp ce iluminarea ambientală și sistemul audio Bang & Olufsen cu 14 difuzoare sunt oferite standard.

Gama de motorizări cuprinde două versiuni pe benzină. Modelul entry-level a primit unitatea 45TFSI de 2,0 litri cu 4 cilindri, care produce 265 CP și 400 Nm de cuplu. Varianta mai puternică 50TFSI vine cu un motor de 2,5 litri cu 6 cilindri și oferă 299 CP și 500 Nm. Vârful de gamă realizează sprintul 0-100 km/h în 7,3 secunde.

Ambele propulsoare pot fi asociate unei transmisii automate și unui sistem de tracțiune integrală Quattro. Totodată, acestea sunt dotate și cu suspensia adaptivă DCC. Opțional, noul Q6 poate fi echipat cu un sistem de conducere autonomă de nivel 2.

Noul Audi Q6 este deja disponibil pentru comenzi în China. Prețul de pornire este echivalentul a 72.400 de euro.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide