Audi A1 Sportback, însoțitorul urban ideal pentru un stil de viață modern. Cât costă în România?

Autor: Adrian Somai 31 mai 2023 Știri auto

Lansat pentru prima dată în 2010, Audi A1 a ajuns acum la cea de-a doua generație. Compacta producătorului german impresionează cu un design sportiv și cu o serie întreagă de opțiuni flexibile de echipare. Prezentat de cei de la Audi drept “însoțitorul urban ideal pentru stilul de viață modern”, A1 Sportback este în ziua de astăzi unul dintre cele mai îndrăgite modele din gama constructorului cu sediul la Ingolstadt.

Fie că trebuie să alergi prin oraş spre o întâlnire sau că te decizi spontan pentru o excursie de weekend, diferitele motorizări ale modelului Audi A1 Sportback te vor susţine în toate situaţiile. Astfel, motorul 25 TFSI generează 70 kW (95 CP), motorul 30 TFSI furnizează 85 kW (116 CP) şi 35 TFSI oferă 110 kW (150 CP). Versiunea de top, motorul 40 TFSI de 147 kW (200 CP) cu cuplul maxim de 320 Nm accelerează Audi A1 Sportback de la 0 la 100 km/h în 6,5 secunde. Viteza maximă este de 235 km/h.

Audi A1 Sportback oferă celui de la volan agilitate şi manevrabilitate în cotidianul urban, graţie servo-direcţiei electro-mecanice şi a şasiului cu reglaje dinamice. Opţional, se poate alege şi unul dintre pachetele Dynamik, adaptate optim fiecărei motorizări. O altă opţiune interesantă este sistemul Audi Drive Select, care permite alegerea setărilor automobilului, selectând unul dintre cele patru moduri de rulare: Auto, Dinamic, Eficient sau Individual.

Care este cel mai ieftin Audi A1 Sportback în România

Prețurile pentru Audi A1 pornesc în țara noastră de la 24.400 de euro, cu toate taxele incluse, tarif aferent versiunii Sportback 25 TFSI, cu 95 de cai putere. În acest caz, transmisia este una manuală, cu cinci trepte. Mai departe, același motor, dar alăturat unei transmisii S tronic cu șapte trepte, va face ca prețul să crească până la 26.400 de euro. Versiunea de bază nu este deloc una slab echipată, fiind dotată printre altele cu un volan multifuncțional sau cu un panou de instrumente complet digitalizat, cu un afișaj de 10.25 inci de înaltă rezoluție.

Versiunea A1 Sportback 30 TFSI, echipată cu o unitate de 1.0 litru de 110 cai putere și cu o cutie manuală cu șase viteze, are un preț de 25.700 de euro. Dacă îți dorești o transmisie automată S tronic cu șapte trepte, prețul cerut de cei de la Audi crește până la 27.700 de euro.

În cele din urmă, cea mai scumpă versiune A1 oferită de Audi este Sportback 35 TFSI, caz în care prețul de pornire ajunge la 29.500 de euro. În acest caz, vorbim despre o unitate de 1.5 litri, capabilă să dezvolte 150 de cai putere. Bineînțeles, transmisia este una automată, S tronic cu șapte trepte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide