Audi A3 Sportback și noul Audi A3 Sedan: cele două modele de succes au ajuns la o nouă generație

Autor: Marius Vișan 29 iul. 2020 Știri auto

Lansat în anul 1996 Audi A3 a dat naștere clasei compacte premium. Acum este introdusă pe piață o nouă generație sub forma unui automobil sportiv, digitalizat și conectat.

Noile modele A3 se remarcă prin proporții sportive. Grila Singleframe lată și prizele de aer mari din față le accentuează caracterul dinamic. Luminile de zi și farurile Matrix LED sunt o altă inovație. Interiorul dispune de noi inserții decorative din aluminiu sau carbon, de padele noi, mânere rafinate de deschidere a portierelor și de panoul de instrumente cu finisaj negru lucios. Tapițeria este realizată din sticle PET reciclate.

Noile modele A3 oferă mai mult spațiu

Noile modele A3 oferă mai mult spațiu, în ciuda dimensiunilor exterioare compacte. La o lungime de 4,34 metri și o lățime de 1,82 metri fără oglinzi, A3 Sportback a crescut cu doar aproximativ 3 centimetri față de predecesor. În funcție de poziția scaunelor din spate și a spătarelor acestora, capacitatea portbagajului variază între 380 și 1.200 de litri.

Opțional, atât versiunea Sportback, cât și cea Sedan pot fi echipate cu hayonul ce poate fi deschis prin simpla mișcare a piciorului sub bara din spate. La A3 Sportback, această dotare este opțional disponibilă și cu un sistem electric ce poate, de asemenea, închide hayonul.

Noul A3 Sedan este cu aproximativ 15 centimetri mai lung decât A3 Sportback. Toate celelalte dimensiuni ale celor două versiuni sunt identice. Capacitatea portbagajului ce însumează 425 litri a rămas la fel ca la modelul anterior.

Cum sunt noile modele Audi la interior?

Bordul modelului A3 Sportback este echipat în dotarea standard cu un display tactil de 10,1 inchi, ce este integrat în centrul panoului de instrumente, și recunoaște literele introduse cu scris de mână, dă feedback acustic și poate fi controlat prin comenzi rostite în limbaj uzual.

Panoul de instrumente este digital ca dotare standard și poate fi controlat de șofer folosind volanul multifuncțional. Versiunea „plus” are diagonala de 12,3 inchi și permite trei layout-uri diferite, inclusiv o grafică specială, cu design sport. Sistemul MMI are la bază a treia generație a platformei modulare de infotainment.

Noul Audi A3 are următoarele motorizări: două motoare pe benzină și două diesel

-30 TFSI (1,0 TFSI), 81 kW (110 CP), transmisie manuală cu 6 trepte
-35 TFSI (1,5 TFSI), 110 kW (150 CP), transmisie manuală cu 6 trepte (
-35 TFSI MHEV (1,5 TFSI cu sistem mild hybrid de 48 volți), 110 kW (150 CP), S tronic cu 7 trepte
-30 TDI (2,0 TDI), 85 kW (116 CP), transmisie manuală cu 6 trepte
-35 TDI (2,0 TDI), 110 kW (150 CP), S tronic cu 7 trepte

Sistemele de asistență a șoferului

Noile modele Audi sunt echipate cu Audi pre sense front, cu asistentul pentru evitarea coliziunilor și asistentul pentru menținerea benzii de rulare. Opțional sunt disponibile și multe alte sisteme, ca de exemplu asistentul pentru schimbarea benzii de rulare, sistemul de avertizare la ieșirea din mașină, asistentul pentru traficul perpendicular și sistemele de asistență pentru parcare.

Intră în Galeria Foto

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Audi


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide