Audi anunță că toate fabricile sale vor produce modele electrice începând din 2029

Autor: Adrian Somai 20 dec. 2022 Știri auto

Germanii de la Audi își propun ca începând cu anul 2026 să lanseze exclusiv mașini cu propulsie electrică, însă acum anunță un nou obiectiv important. Astfel, toate fabricile Audi vor produce începând din 2029 cel puțin un model electric.

Audi își propune să accelereze cât de mult poate tranziția către electrificarea portofoliului, motiv pentru care își dorește ca în toate uzinele sale să fie asamblat cel puțin un model electric. Pentru ca acest lucru să fie posibil începând cu anul 2029, constructorul german investește aproximativ 500 de milioane de euro în următorii trei ani în pregătirea angajaților sai.

Strategie clară de electrificare a mărcii

Producătorul german are o strategie clară în ceea ce privește electrificarea portofoliului, stabilindu-și deja mai multe termene limită. Spre exemplu, începând din anul 2026, Audi își propune să aducă pe piață numai modele electrice. Apoi, toate mașinile cu sisteme de motorizare clasice vor urma să fie eliminate din gama până cel mai târziu în 2033, potrivit Motor1.

În prezent, Audi produce modele electrice în cadrul uzinelor de la Bruxelles și Bollinger Hofe. În 2023, celor două uzine li se vor alătura și uzina din Ingolstadt, acolo unde cei de la Audi vor produce modelul Q6 E-Tron. În cele din urmă, pe această listă vor ajunge și fabricile Audi de la San Jose Chipa, Gyor și Neckarsulum. În plus, germanii construiesc la această oră o nouă uzina în China, alături de cei de la FAW. Potrivit planificării, această nouă uzină ar urma să fie gata până la finalul anului 2024.

Dacă asta nu era de ajuns, cei de la Audi își doresc și să taie din costurile de producție. Mai exact, vor o reducere a cheltuielilor de până la jumătate, ceea ce nu va fi deloc ușor de obținut. Cel mai probabil, procesele de asamblare ale noilor modele vor fi simplificate îndeajuns de mult pentru ca acest obiectiv să poată fi atins.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide