Audi conectează automobilul electric cu casa

Audi conectează automobilul electric cu casa

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Audi participă la un proiect de conectare a modelului electric Audi e-tron cu infrastructura casnică a utilizatorului. Interacţiunea inteligentă permite încărcarea eficientă, la costuri avantajoase, inclusiv utilizare energiei din surse fotovoltaice, dacă se doreşte acest lucru. 

Audi oferă mai multe soluţii de încărcare a automobilului de la sistemul electric de acasă, acesta fiind locul unde cei mai mulţi utilizatori îşi încarcă automobilele electrice. Sistemul standard compact de încărcare permite, însă, alimentarea la o putere de până la 11 kW.

Sistemul opţional de încărcare connect dublează această putere la 22 kW, motiv pentru care modelul Audi e-tron va fi echipat cu acest sistem opţional de încărcare. Sistemul connect de încărcare se poate conecta cu infrastructura casnică şi prin sistemul WiFi al casei utilizatorului, iar, în combinaţie cu un sistem de management al energiei casnice, permite funcţii de încărcare inteligentă. 

Cu sistemul de încărcare connect şi echipat cu un sistem HEMS, clientul poate utiliza tarife variabile pentru energia electrică atunci când încărcă automobilul Audi e-tron. Sistemul are capacitatea de a încărca bateria în perioada din zi în care curentul electric este mai ieftin, ţinând totodată cont de cerinţele individuale de mobilitate, precum ora de plecare sau nivelul de încărcare al bateriei dorit. Sistemul de încărcare connect obţine informaţiile necesare privind tarifele din sistemul HEMS sau din datele pe care clientul le introduce în portalul myAudi.

Dacă locuinţa este echipată cu un sistem fotovoltaic, clientul poate optimiza procesul de încărcare optând pentru curent electric generat fotovoltaic pentru a încărca automobilul Audi e-tron. SUV-ul electric ia în calul fazele însorite, conform previziunilor meteo, precum şi fluxul de energie electrică la punctul de conectare al casei la sistemul electric public.

 Comentarii
Inchide