Audi, Mercedes, Stellantis și Volkswagen vor oferi subvenții pentru vehicule electrice, în locul statului!

Autor: Radu Țuțulan 24 dec. 2023 Știri auto

Audi, Mercedes-Benz, Stellantis și Volkswagen vor finanța o subvenție pentru cumpărătorii de vehicule electrice, după ce guvernul a renunțat brusc la această facilitate.

Ministerul Economiei din Germania a oprit, la jumătatea lunii decembrie, schema prin care se oferea subvenții pentru cei care cumpărau vehicule electrice.

Decizia guvernului a venit după ce o hotărâre judecătorească a creat un deficit de 60 de miliarde de euro în planurile sale, scrie Reuters.

Producătorii auto vor oferi subvenții pentru vehicule electrice

Programul finanțat de statul german oferea pentru cumpărătorii de vehicule electrice o subvenție de până la 6.750 de euro. Parte din acești bani erau suportați și de producătorul auto, în funcție de valoarea mașinii.

Dar, după ce guvernul a anunțat sistarea programului, patru mari producători auto s-au unit.

Audi, Mercedes-Benz, Stellantis și Volkswagen au anunțat că vor finanța o subvenție pentru cumpărătorii germani de vehicule electrice.

Ce subvenții vor oferi Audi, VW, Stellantis și Mercedes-Benz

Volkswagen va oferi subvenția integrală, de 6.750 de euro, pentru clienții privați din Germania. Dar numai cei care au comandat un vehicul eligibil din gama ID complet electrică înainte de 15 decembrie vor beneficia de această reducere. Cei înregistrați între 1 ianuarie și 31 martie 2024 vor primi doar 4.500 de euro.

Și Audi va finanța subvenția integrală pentru mașinile comandate înainte de 16 decembrie şi livrate până la sfârșitul anului.

Reprezentanții Mercedes-Benz au spus că producătorul german va oferi o reducere de 6.750 de euro, cât era subvenția totală, pentru comenzile livrate şi înregistrate în perioada 18-31 decembrie. Iar, din luna ianuarie, compania va oferi propria parte din subvenție.

Grupul Stellantis va finanța, de asemenea, întreaga subvenție până pe 31 decembrie. Ulterior, va fi stabilită o subvenție redusă pentru vehiculele înmatriculate până pe 29 februarie.

Programul Rabla 2024

În România, guvernul finanțează, prin Programul Rabla 2024, achiziționarea de mașini sau motociclete noi.

Astfel, cei care vor renunța anul viitor la mașina veche, pot primi:

  • 25.500 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou, pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie pe hidrogen;
  • 13.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid, care generează maximum 80 g CO₂/km în sistem WLTP;
  • 13.000 lei pentru achiziționarea unei motociclete electrice.
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide