Ce subvenție primește Tesla pentru că își construiește uzină în Germania?

Autor: Elena Luchian 02 feb. 2021 Știri auto

Tesla va primi o subvenție uriașă pentru că va construi o fabrică de baterii în Germania. Este vorba despre aproximativ un milliard de euro.

GALERIE FOTO

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a aprobat un plan de subvenții guvernamentale pentru Tesla, BMW și alți constructori auto care produc baterii pentru mașini electrice. UE speră că astfel va reduce volumul importurilor din China. Statul asiatic este, la această oră, producătorul numărul 1 de baterii pentru mașini electrice.

Ideea unei subvenții alocată companiei Tesla se vehiculează încă de acum un an, la scurt timp după ce americanii au anunțat construirea unei noi uzine pe teritoriul Germaniei.

Potrivit publicației Business Insider, planul demarat de Uniunea Europeană vizează alocarea a 2,9 miliarde de euro și vine ca urmare a fondării European Battery Alliance (Alianța Europeană a Producătorilor de Baterii) în anul 2017. Este o alianță care asigură sprijinul necesar unei industrii în dezvoltare, pentru a accelera eliminarea combustibililor fosili în blocul comunitar. Peste 40 de companii s-au înscris în acest program.

Guvernul german nu a confirmat o posibilă subvenție pentru Tesla, care își construiește uzină în Germania

Business Insider citează surse guvernamentale și scrie că Tesla va primi subvenții în valoare de un milliard de euro din partea guvernului și a landului Brandenburg, pe teritoriul căruia americanii își construiesc uzina. Informația nu a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei. Acesta a precizat că, la această oră, nu se poate spune cu exactitate la cât se ridică bonusul pentru compania cu sediul în Silicon Valley.

Autoritățile de la Berlin pun la dispoziția noii alianțe un miliard de euro și intenționează să sprijine un al doilea proiect de acest tip. Nemții vor direcționa încă 1,7 miliarde de euro către noul program.

Având în vedere sumele vehiculate, un lucru este cert. Guvernul german va suporta cea mai mare parte oferite producătorului american de mașini electrice. Landul Brandenburg ar contribui cu mai puțin de 10% din suma totală. Reuters scrie că o decizie în acest sens se va lua în săptămânile care urmează.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide