Audi pregătește lansarea unui pick-up. Acesta va rivaliza cu Ford Ranger și Volkswagen Amarok

Autor: Mihai Morcovescu 15 aug. 2022 Știri auto

În primăvara acestui an, șeful Audi, Markus Duesmann, anunța că producătorul german ia în calcul varianta lansării unui pick-up. Ar fi o premieră absolută pentru constructorul de automobile din Ingolstadt.

Mai mult decât atât, un concept al viitoarei camionete cu patru cercuri ar putea fi prezentat într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Viitorul pick-up Audi va folosi aceeași platformă ca Ranger și Amarok

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Dacă germanii vor merge în această direcție și vor lansa un pick-up de serie vor exista două variante. Prima dintre acestea se referă la posibilitatea construirii unei camionete cu motor termic. Mașina ar urma să fie dezvoltată pe aceeași platformă pe care o folosesc și Ford Ranger și Volkswagen Amarok.

A doua variantă ar fi ca Audi să fabrice un pick-up complet electric. Potrivit unor informații din interiorul companiei, această variantă pare mai plauzibilă dacă ne gândim la planurile de electrificare ale mărcii.

Deocamdată, reprezentanții companiei nu au oferit nici o informație referitoare la viitorul lor model. În schimb, artistul digital Theottle și-a imaginat cum va arăta acesta, pornind de la noul Audi Q6 echipat cu motor termic.

Audi Q6 pick-up ar putea fi 100% electric

Pentru exterior, artistul a folosit panourile de caroserie ale SUV-ului dedicat exclusiv pieței din China, care a avut premiera luna trecută. Construit pe platforma MQB a companiei din Ingolstadt, acesta oferă trei rânduri de scaune și două motorizări alimentate cu benzină.

În aceste condiții, noul Q6 reprezintă în viziunea artistului cel mai potrivit model din care să derive o versiune pick-up. După cum se poate observa în videoclip, punctele forte ale lui Ford Ranger/Volkswagen Amarok au fost lăsate neschimbate, lucru care este evidențiat prin proporțiile mașinii și cabină.

Detaliile estetice de exterior imaginate de artistul digital provin de la Q6. Între acestea se numără clasica grilă „single frame”, aripile evazate față/spate și prizele de aer generoase pentru bara de protecție față. La spate se remarcă stopurile sub forma unei benzi cu noua grafică LED, care se întinde pe toată lățimea benei.

Deoarece noul Amarok este poziționat ca un pick-up premium, ne face să credem că Audi va pătrunde pe segmentul camionetelor electrice. Aici, viitorul vehicul german cu emisii zero ar urma să rivalizeze cu modele precum Tesla Cybertruck și Rivian R1T.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video YouTube/Theottle


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide