Audi publică noi imagini cu viitorul SUV Q6 e-tron

Autor: Adrian Somai 16 mart. 2023 Știri auto

Audi a publicat la mijlocul acestei săptămâni mai multe fotografii cu viitorul Q6 e-tron, un SUV cu propulsie electrică pe care constructorul german plănuiește să îl lanseze în perioada următoare. Producătorul cu sediul la Ingoldtadt își îndreaptă atenția din ce în ce mai pronunțat în direcția tranziției către un viitor electric, Q6 e-tron fiind inclus la rândul lui în această strategie. Până în 2025, Audi își propune să aducă pe piață zece modele noi cu propulsie electrică.

Despre viitorul Audi Q6 e-tron nu știm încă foarte multe informații, oficialii producătorului german nefacand încă publică nici măcar data lansării acestuia. Știm însă că este primul model din gama Audi ce urmează să fie construit având la bază arhitectura Premium Platform Electric (PPE), cu o configurație la 800V, potrivit Motor1.

Teste în condiții de iarnă în nordul Europei

Reprezentanții companiei germane au publicat acum o serie de fotografii cu viitorul Q6 e-tron. Este drept, mașina este acoperită cu camuflaj, însă ne putem face o idee asupra liniilor sale generale. Imaginile au fost surprinse în timpul testelor realizate în condiții de iarnă, teste care se desfășoară undeva în zona de nord extrem a continentului european.

Testele par că decurg conform planului, ceea ce ne face să credem că noul Audi Q6 e-tron nu este prea departe de debutul pe piața auto europeană. Cel mai probabil, în a doua jumătate a acestui an vom afla de la oficialii Audi mai multe detalii cu privire la acest viitor SUV cu propulsie electrică.

Tot despre SUV-ul Q6 e-tron mai știm deja la acest moment că va beneficia și de o versiune Sportback, spre mulțumirea clienților interesați de această variantă de caroserie. Rămâne de văzut care este echiparea tehnică pentru care au optat cei de la Audi și cifrele de performanță cu care se va putea lăuda noul model.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide