Audi S3 facelift debutează cu mai multă putere și câteva trucuri învățate de la RS 3

Autor: Ionuț Vîlciu 09 apr. 2024 Știri auto

Audi a prezentat actualizarea pentru S3, versiunea performantă a compactei A3. Pe lângă mai multă putere, S3 a învățat câteva trucuri de la fratele său mai mare.

Facelift-ul pentru Audi S3 aduce mai mult decât o actualizare la nivelul designului, ci și modificări tehnice menite să sporească dinamica mașinii.

Audi S3 folosește același motor de 2,0 litri, dar care produce acum 333 CP și 420 Nm cuplu maxim. Astfel, puterea totală a crescut cu 23 CP și 20 Nm, iar mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde, în timp ce viteza maximă rămână limitată la 250 km/h.

La fel ca versiunea de top RS 3, Audi S3 primește cu ocazia acestui facelift un diferențial spate nou, care permite o distribuție variabilă a cuplului pe puntea spate. La nevoie, acesta poate mare parte din cuplul transmis punții spate către una dintre roți, inducând un caracter supravirator mașinii.

Audi S3 suferă schimbări și la nivelul suspensiei

Odată cu facelift-ul, Audi S3 primește și un set de brațe cu pivoți mai duri, care facilitează mai mult camber negativ pentru suspensie. Audi spune că această schimbare îmbunătățește răspunsul direcției și oferă mai mult control lateral, astfel că aderența în viraje crește. Direcția progresivă optimizată ajută S3 să vireze și mai precis. Mai ales în poziția de mijloc, direcția, cu raportul său dependent de unghi, este mai centrată, ceea ce îmbunătățește manevrabilitatea.

Suspensia sport S vine în standard pe modelele S3 și coboară garda la sol cu 15 mm, comparativ cu un A3 obișnuit. Același lucru este valabil și pentru suspensia sport S opțională cu amortizoare adaptive, care a fost reglată special pentru noul diferențial spate și pentru modurile de condus actualizate. De asemenea, S3 este acum echipat cu un sistem de frânare mai potent, care să echilibreze plusul de performanță al mașinii.

Schimbări estetice subtile

Odată cu facelift-ul, Audi S3 a primit noi bare de protecție și o grilă frontală redesenată, fiind mai lată decât înainte. Grila este completată de blocuri optice noi cu semnătură luminoasă configurabilă, dar și noi modele de jante din aliaj. S3 păstrează cele 4 guri de evacuare, specifice modelelor Audi S, fiind disponibil și un sistem opțional de evacuare, care să ofere mai mult sunet.

La interior, Audi S3 se conformează cu facelift-ul pentru A3. Astfel, există un nou selector pentru transmisie, materiale noi și un nou sistem de iluminare ambientală. Interiorul modelelor S3 folosește nuanțe închise cu câteva accente argintii. Căptușeala neagră a acoperișului, pedalele din oțel inoxidabil, pragurile iluminate cu inserții din aluminiu cu sigla S și ornamentele interioare din aluminiu subliniază caracterul sportiv al mașinii.

Audi S3 va fi disponibil la vânzare în versiunile Sportback și sedan în al doilea trimestru al acestui an, cu un preț de pornire de 55.600 euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide