Facelift pentru Audi A3. Clienții au acum la dispoziție și versiunea Allstreet – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 13 mart. 2024 Știri auto

Audi A3 facelift a debutat oficial cu un design actualizat și mai multe dotări. În plus, clienții vor avea la dispoziție o versiune înălțată a hatchback-ului, numită Allstreet.

Audi a prezentat oficial actualizarea pentru A3, despre care am aflat câteva informații luna trecută. Acum a venit timpul să vedem mașina fără camuflaj și să vorbim despre schimbările complete operate hatchback-ului premium de la Audi.

Exteriorul a primit noi bare de protecție și modele de jante, având acum un aspect mai zvelt și mai dinamic. De asemenea, urmând tonul dat de modelele mai mari din gama Audi, A3 primește blocuri optice cu semnătură luminoasă personalizabilă. Noile faruri flanchează o grilă mai mare, dar care are o ramă mai subțire, iar Audi spune că schimbările de design au fost inspirate de modelele RS.

Pe lângă actualizările aduse pentru A3 și A3 sedan, Audi introduce în gamă noul A3 Allstreet, o versiune înălțată a modelului compact, care beneficiază de un design mai robust și de multe elemente de protecție din plastic, inspirate de gama Allroad. Garda la sol este cu 15 mm mai înaltă decât pe un A3 obișnuit. Jantele pentru A3 Allstreet pornesc de la 17 inch, iar clienții pot opta și pentru jante de 18 sau 19 inch, opțional.

Audi A3 suferă schimbări notabile și la interior

La fel ca exteriorul, interiorul lui Audi A3 a primit câteva schimbări importante. Au fost operate modificări la nivelul selectorului transmisiei, gurilor de ventilație sau la nivelul tapițeriei. Echipamentul standard a fost extins. Pe lângă volanul din piele cu trei spițe, echiparea standard include aer condiționat, lumini ambientale și cotieră centrală față. Iluminatul interior standard adaugă accente ușilor și zonei picioarelor. Elemente de iluminare suplimentare și iluminare de contur pe panoul de comutatoare și praguri sunt disponibile ca opțiuni.

În standard, noul Audi A3 facelift vine echipat cu un ecran central de 10,1 inch și cu instrumentarul digital Audi Virtual Cockpit. De asemenea, în standard sunt disponibile și sistemul radio digital DAB+, precum și un pad de încărcare wireless pentru smartphone, două porturi USB-C în față și alte două porturi USB-C pentru pasagerii din spate.

Clienții pot obține acum și dotări pe bază de abonament. Mai multe astfel de dotări, cum ar fi pilotul automat adaptiv, asistentul pentru fază lungă sau climatizarea automată sunt disponibile pe bază de abonament. Clienții pot alege dacă abonamentele durează 1, 3, 6 luni, 1 an sau pot opta pentru un abonament permanent.

Ce motorizări vor fi disponibile?

Noul Audi A3 facelift va fi disponibil, cel puțin pentru început, cu două motorizări. Prima, numită 35 TFSI, este un motor pe benzină de 1,5 litri, cu 150 CP și tehnologie mild-hybrid. Acesta este cuplat la o cutie automată cu 7 trepte.

A doua motorizare, 35 TDI, este un diesel de 2,0 litri și 150 CP, cuplat tot la o transmisie automată cu 7 trepte și dublu ambreiaj. Audi A3 va primi mai multe motorizări pe benzină și diesel în viitor, precum și o versiune hibridă cu încărcare la priză.

Producătorul anunță că listele de comenzi vor fi deschide începând chiar cu luna martie. Audi A3 Sportback are un preț de pornire de 35.650 de euro în Germania, în timp ce varianta sedan este cu 800 de euro mai scumpă. Clienții ce caută un A3 Allstreet vor trebui să scoată din buzunar cel puțin 37.450 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide