Audi schimbă denumirile modelelor: A4 se transformă în A5, iar A6 devine A7

Autor: Adrian Somai 20 mart. 2023 Știri auto

Audi apelează la o rebranduire a unor modele din gamă, informația fiind confirmată acum oficial chiar de către șeful mărcii germane, Markus Duesmann. Astfel, odată cu noua generație, A4 se va transforma în A5, iar A6 își va schimba denumirea în A7. Numele vechi vor fi păstrate însă, urmând să fie date unor viitoare modele electrice. Decizia germanilor poate naște, pe viitor, confuzii pentru unii clienți ai mărcii care nu se vor fi pus la curent cu noutățile din gama constructorului de la Ingolstadt.

Potrivit Motor1, Markus Duesmann a susținut public că A4 își va schimba numele în A5 odată cu noua generație pe care o va primi în perioada următoare. Noile modele vor fi oferite în continuare atât în versiunea sedan, cât și în varianta Avant. În plus, producătorul german nu renunță nici la motoarele termice diesel sau pe benzină odată cu această nouă generație.

Șeful Audi nu a oferit prea multe informații despre noile generații ale celor două modele sau despre surprizele pe care constructorul le pregătește fanilor. Totuși, Duesmann a lăsat să se înțeleagă că cele două modele vor beneficia în continure și de versiuni de performanță.

Diferențierea modelelor în funcție de motorizare

Prin această decizie, Audi își dorește ca modelele din gamă să fie identificate în funcție de propulsorul cu care sunt echipate. Mai exact, mașinile care vor fi echipate cu unități termice și hibride vor avea numere impare, în timp ce modelele electrice vor avea numai numere pare. Tocmai acesta este motivul pentru care denumirile A4 și A6 nu vor dispărea complet, acestea urmând să fie atribuite unor modele electrice.

Audi a anunțat recent că își propune să lanseze pe piață nu mai puțin de 20 de modele noi în următorii doi ani. Dintre acestea, aproape jumătate vor fi echipate cu unități de motorizare electrice. Constructorul german își propune să aducă pe piață și un nou model electric accesibil, care se va dovedi a fi un înlocuitor pentru A3.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide