Audi și Toyota vor să își mute producția de mașini electrice în Statele Unite

Autor: Adrian Somai 27 feb. 2023 Știri auto

Atrași de subvențiile oferite de Statele Unite, mai mulți constructori din industria auto își anunță intenția de a își muta o parte din producția de mașini electrice peste Ocean. Toyota este unul dintre producătorii care au adus în discuție recent această variantă, niponii propunandu-și să se concentreze din ce în ce mai mult asupra tranziției către un viitor electric. În plus, Audi a anunțat că plănuiește să își deschidă o fabrică de mașini electrice în Statele Unite.

Potrivit Motor1, conducerea constructorului german a anunțat că plănuiește să deschidă o uzină dedicată producerii de mașini electrice în Statele Unite pentru a profita de subvențiile oferite de americani prin Legea privind Reducerea Inflației (IRA). Proiectul IRA al administrației Biden presupune fonduri de 430 de miliarde de dolari și include prevederi pentru reducerea emisiilor de carbon și stimularea producției interne.

“Nu avem încă o fabrică în Statele Unite. Odată cu această lege promovată de guvernul american, construirea unei fabrici peste Ocean pentru mașini electrice a devenit, bineînțeles, foarte atractivă. În viitor, Grupul Volkswagen va construi acolo probabil și mai multe mașini pentru piața americană decât până acum”, a declarat pentru Reuters directorul general al celor de la Audi, Markus Duesmann.

Toyota vrea să își deschidă o fabrică de baterii în SUA

Nici japonezii de la Toyota nu sunt străini de subvențiile oferite de autoritățile americane, noua conducere a producătorului nipon anunțând planuri în această direcție. CEO-ul Koji Sato a spus recent că Toyota își dorește să se concenteze mai mult asupra electrificării în următorii ani.

Toyota va dezvolta, spre exemplu, o nouă platformă dedicată modelelor cu propulsie electrică, debutul acesteia fiind programat pentru anul 2025. Totodată, japonezii își vor concentra atenția și asupra dezvoltării modelelor electrice. În acest sens, Toyota are de gând să construiască mașini electrice în Statele Unite începând din vara anului 2025. Mai mult, marca japoneză intenționează să își deschidă și o fabrică de baterii în Carolina de Nord în același an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide