Toyota prezintă peste Ocean noul Grand Highlander: trei motorizări diferite și mai mult spațiu la interior

Autor: Adrian Somai 10 feb. 2023 Știri auto

Toyota a dezvăluit oficial noul Grand Highlander, versiunea alungită a SUV-ului cu același nume. Disponibil pe piața auto de peste Ocean, Grand Highlander a fost prezentat cu trei rânduri de scaune și cu trei motorizări diferite. Modelul standard al SUV-ului de clasă mare este disponibil și pe piața auto de pe Bătrânul Continent. Rămâne de văzut dacă cei de la Toyota vor decide mai devreme sau mai târziu să aducă și această versiune alungită pe piața auto europeană.

Potrivit Jalopnik, noul Grand Highlander a fost construit având la bază platforma TNGA-K și este disponibil în trei linii de echipare: XLE, Limited și Platinium. Așa cum spuneam și mai devreme, vine cu trei rânduri de scaune și cu trei motorizări diferite, dintre care două sunt hibride.

Din păcate, cei de la Toyota nu au prezentat foarte multe detalii tehnici cu privire la noul Grand Highlander oferit pe piața auto americană, drept pentru care nu avem încă foarte multe informații despre aceste motorizări. Știm totuși că cel mai puternic motor hibrid oferit este capabil să dezvolte 362 de cai putere. 

Poate transporta până la șapte persoane

Totodată, mai aflăm că în ofertă se mai regăsește un propulsor hibrid de 2.5 litri, cu patru cilindri, respectiv un agregat clasic, turbo, de 2.4 litri, tot cu patru cilindri. În versiunea sa cea mai puternică, noul Grand Highlander este capabil să accelereze de la 0 la 96 km/h în numai 6.3 secunde.

Având o lungime ceva mai mare, este normal ca și spațiul de la interior să fie mult mai mare. Cu un al treilea rand de scaune, Grand Highlander poate transporta acum până la șapte persoane. Tot la interior se mai regăsește un display central de 12.3 inci pentru sistemul multimedia și un instrumentar digital. Echiparea Platinium aduce în plus un sistem Head-Up Display, camere cu vedere panoramică și alte dotări de top.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide