Un Audi devine Tesla. Motorul V8 a fost înlocuit cu un motor electric

Autor: ProMotor 28 apr. 2020 Știri auto

Un Audi S5 devine Tesla. Proprietarul a ales să scoată motorul V8 de sub capota limuzinei germane pentru a-l înlocui cu un motor electric de la o Tesla. Astfel, avem de-a face cu primul S5 electric din istorie.

GALERIE FOTO

Audi nu a construit niciodată mașini electrice de serie până la e-tron-ul lansat în urmă cu aproape doi ani. Astfel, poate fi oarecum bizar să vezi un alt model produs de compania de la Ingolstadt care are propulsie electrică. Și totuși există un astfel de Audi.

Sub capota acestui Audi S5 a funcționat, până la un moment dat, un V8 aspirat de 4,2 litri. În locul lui acum se află un motor electric preluat de la o Tesla Model S P85D. Această versiune a limuzinei electrice americane este pusă în mișcare de două motoare, unul montat în față și altul în spate, care îi asigură tracțiune integrală. Doar unul dintre ele a ajuns la Audi. În ciuda acestui aspect, modelul german beneficiază în continuare de tracțiune integrală quattro. 416 cai are acum acest Audi electric.

Ce alte modificări au fost efectuate?

Evident, era imposibil ca bateria cu o capacitate de 85 kWh de la Tesla Model S să-și găsească locul în podeaua unei mașini care nu a fost concepută pentru propulsie electrică. Astfel că a trebuit să fie montată în partea posterioară, acolo unde, în mod normal, ar fi trebuit să fie locurile din spate.

Mai apare o serie de modificare la bord. În locul selectorului de trepte obișnuit, montat de Audi în mașină, se regăsesc acum trei butoane pentru Drive, Neutral și Reverse. Ecranul de 7 inci a fost înlocuit cu un display tactil de 10 inci.

Nimic din exteriorul limuzinei nu reprezintă un indiciu privind noua sa propulsie. Pe aripi încă se regăsește indicativul “V8”. Cu atât mai mare este mirarea celor care văd mașina primind curent de la o stație de încărcare a mașinilor electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide