Audi va investi 14 miliarde de euro în e-mobilitate şi autoturisme autonome

Autor: Departamentul Economic 04 dec. 2018 Știri auto

Audi, marca premium a producătorului auto Volkswagen a anunţat marţi că va investi 14 miliarde de euro până în 2023 în mobilitate electrică, digitalizare şi conducere autonomă, scrie Mediafax, citând agenţia Reuters.

Cheltuielile totale estimate ale companiei pentru următorii cinci ani se ridică la 40 de miliarde de euro, a precizat compania într-o declaraţie. De asemenea, intenţionează să ia măsuri de restructurare care vor genera câştiguri de 1 miliard de dolari.

„Această planificare are o semnificaţie clară, că avem o abordare sistematică asupra mobilităţii electrice şi vom fi mult mai concentraţi în viitor”, a declarat Bram Schot, preşedintele interimar al boardului Audi. „Ne prioritizăm resursele pentru produse şi servicii orientate spre viitor, care sunt foarte atractive şi relevante pentru piaţă”.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide