Audi vrea să obțină un loc pe podiumul de la Dakar. Echipele vor concura cu Audi RS Q e-tron

Autor: Andreea Ditcov 06 ian. 2023 Știri auto

Echipa Audi Sport a primit un obiectiv clar de la Rolf Michl, directorul Audi Motorsport: având în vedere că în ianuarie 2022, la prima apariție de la Dakar a prototipului inovator cu sistem electric de propulsie, cu convertor de energie și baterie de înaltă tensiune, au fost posibile patru victorii de etapă.

Ținta pentru 31 decembrie 2022 – 15 ianuarie 2023 este obținerea unui loc pe podium la clasamentul general cu Audi RS Q e-tron.

Modelul a fost distins luna aceasta de revista Race Tech cu premiul Racecar Powertrain 2022. Din echipa Audi fac parte Mattias Ekström și Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel și Edouard Boulanger, Carlos Sainz și Lucas Cruz. Începând din ultima zi a anului membrii echipei se vor măsura cu ceilalți concurenți de la Dakar pe parcursul a 14 etape, plus prologul inițial, scrie Audi.ro.

Echipele vor concura cu varianta a doua a modelului Audi RS Q e-tron

Fiecare dintre cele trei echipe de piloți va concura cu varianta 2, semnificativ îmbunătățită a modelului Audi RS Q e-tron. Modelul este omologat la categoria T1-U, ce deschide din 2022 drumul viitorului cu emisii reduse al raliurilor cross-country.

Sistemele de propulsie de pe punțile față și spate sunt electrice, iar motoarele electrice sunt alimentate de o baterie de înaltă tensiune.  Sistemul de comandă revizuit optimizează echilibrul energetic pentru diferitele sisteme. Convertorul de energie extrem de eficient este compus dintr-un motor turbo cu patru cilindri, plus o unitate motor-generator (MGU) adițională, ce funcționează în intervalul optim de operare și încarcă bateria.

Va fi folosit un combustibil inovator reFuels

De asemenea, acesta procesează pentru întâia dată combustibilul inovator reFuels. Acesta este produs din elemente vegetale ce nu sunt folosibile pentru hrană și ajută la reducerea emisiilor de CO₂ cu peste 60%.

„În pregătirile noastre pentru cel mai dur raliu din lume, nu am lăsat nimic la voia întâmplării,” a explicat Uwe Breuling, Directorul departamentului Aplicații automobile. „Am învățat multe din raliuri și din teste în primul nostru ani și am implementat absolut totul cu conștiinciozitate, în domeniul tehnic, logistic și organizatoric. Strânsa colaborare dintre Audi Sport, piloți, copiloți și echipa Q Motorsport își arată roadele și totul funcționează fără lacune.”

La testele extinse și la raliul din octombrie, a doua generație a modelului RS Q e-tron a demonstrat că este un automobil fiabil și performant.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide