Cum arată Aurus Komendant, SUV-ul prezidențial construit pentru Vladimir Putin?

Autor: Elena Luchian 19 aug. 2020 Știri auto

Au apărut primele imagini oficiale cu Aurus Komendant, SUV-ul construit de ruși pentru Putin. Fotografiile au fost făcute publice de către Serviciul Federal pentru Proprietate Intelectuală de la Moscova.

GALERIE FOTO

Aurus Komendant are un look intimidant, dar conservator. O grilă care acoperă o suprafață impresionantă, cu formă dreptunghiulară și lamele verticale, este flancată de faruri dreptunghiulare cu dispunere orizontală. Două prize de aer de mari dimensiuni se regăsesc în bara față.

Capota alungită, pavilionul generos și o linie a acoperișului ușor descendentă marchează conturul profilului. În partea posterioară ies în evidență un eleron în continuarea acoperișului, stopurile cu formă dreptunghiulară și două evacuări cromate. Apar finisaje cromate și în partea din față, dar în lateral, pentru a sublinia eleganța modelului.

Aurus Komendant Vladimir Putin

Serviciul Federal pentru Proprietate Intelectuală (Rospatent) nu a publicat nicio imagine din cabina SUV-ului care va intra în flota prezidențială alături de limuzina Aurus Senat și de versiunea sa cabriolet. Ne putem aștepta însă, să vedem un concept similar cu cel etalat de cele două.

La baza SUV-ului se regăsește platforma UMP (Unified Modular Platform), iar sub capotă funcționează motorul V8 de 4,4 litri. Propulsorul pe benzină dezvoltă 600 de cai putere și un cuplu de 880 Nm. Acesta este cuplat la o transmisie automata cu nouă trepte și la un sistem de tracțiune integral.

Komendant va fi dezvăluit oficial în 2022.

Aurul Komendant, însoțit de o motocicletă pe site-ul Rospatent

Pe site-ul Rospatent, este prezentată și o motocicletă cu logo Aurus. Nu sunt dezvăluite planurile producătorului rus privind vehiculul pe două roți. Rămâne de văzut dacă Vladimir Putin va dori una sau dacă motocicleta va fi folosită de forțele de ordine care îl escortează pe liderul de la Kremlin. (vezi GALERIA FOTO)

Aceasta ar putea primi un motor boxer pe benzină, 150 de cai putere și o viteză maxima de 250 km/h. sunt informații care nu confirmă declarația dată de Ministrul Industriei și Comerțului din Rusia, Denis Manturov, în iarna trecută. Acesta susținea că Aurus lucrează la o motocicletă cu propulsie electrică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide