Autocamion căutat în Austria, oprit la granița română. Care a fost explicația șoferului

Autor: Marius Vișan 13 mai 2020 Știri auto

Un autocamion căutat în Austria a fost oprit la granița română. Mașina figura ca bun căutat pentru confiscare. Polițiștii au depistat la controlul de frontieră un autocamion marca Man care figurează ca fiind căutat de autoritățile din Austria.

În ziua de 12 mai, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 41 de ani, care conducea un autocamion marca Man, an de fabricație 2013.

Existând suspiciuni cu privire la documentele autocamionului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare. Așa au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare. Anunțul a fost introdus de autoritățile din Austria la data de 26.02.2019.

Bărbatul a declarat că a achiziționat autocamionul în anul 2017, contra sumei de 38.000 de euro și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de furt, iar autovehiculul, în valoare de 182.400 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Nu doar autocamioane „cu probleme” se introduc în țară

Acum aproximativ o lună de zile (8 aprilie), polițiștii de frontieră Sighetu Marmației au organizat o acțiune pe linia combaterii traficului cu autovehicule furate din străinătate.

Astfel, lucrătorii au identificat, într-o hală de pe raza municipiului Rădăuți – județul Suceava, un buldoexcavator marca JCB, care în urma verificărilor s-a dovedit a fi căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de către autoritățile din Marea Britanie în data de 24 februarie 2020.

Buldoexcavatorul, an fabricație 2018, în valoare de peste 600.000 lei (aproximativ 125.000 euro), a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră până la finalizarea cercetărilor. În cauză a fost întocmită o anchetă penală pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia de Frontiera


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide