Automobile de colecție construite în anii ’20 găsite după 60 de ani într-un hambar din America

Autor: Adrian Somai acum o lună Știri auto

Daca ești pasionat de mașinile abandonate și de mijloacele de transport de odinioară, clipul video postat de cei de la “Mr. Goodpliers” pe YouTube iți va aduce cu siguranță zâmbetul pe față. Nu de alta, dar nu ai cum să nu fii entuziasmat atunci când vezi cum într-un hambar sunt găsite o serie întreagă de mașini, camioane, tractoare și alte diverse obiecte de colecție, unele modele fiind vechi de aproape un secol.

Vorbim mai degrabă despre o colecție care face parte din Pioneer Village, un muzeu din statul american Nebraska. În timp ce unele modele sunt expuse pentru a fi văzute de cei care vizitează muzeul, altele sunt puse la adăpost în hambare vechi care nu au văzut lumina zilei de mai bine de 60 de ani. Așa cum se poate vedea în clipul video de mai jos, vorbim despre o serie întreagă de vehicule abandonate, în colecție regasindu-se câteva automobile din anii 1920 – 1930. Fără doar și poate, va fi nevoie de o adevărată avere pentru ca toate aceste modele să fie restaurate!

Mijloace de transport vechi de peste 100 de ani

Star Four este unul dintre automobilele găsite în acest hambar, acesta fiind una dintre cele mai rare mașini ale acelei epoci. A fost construit pentru a rivaliza modelului Ford T, ieșind pe porțile uzinei în diferite versiuni între anii 1922 și 1928. Colecția include, printre altele, mai multe mașini construite în anii 1950 – 1960, printre ele regasindu-se și un model Imperial din anul 1955. Iar dacă numele Kaisers vă spune ceva, veți putea remarca și celebrul Vagabond, un model care din păcate nu se prea mai bucură de aprecierea pe care ar merita-o în rândul colecționarilor.

Mai pot fi observate câteva mașini Volvo vechi, dar și câteva camioane de epocă. Colecția din hambar nu este însă doar despre mașini, aceasta incluzând vagoane tip cisternă foarte vechi, trăsuri cu o vechime de peste 100 de ani și chiar și rămășițele unui avion. Mai mult decât atât, la un moment dat în videoclip apare chiar și o torpilă din cel de-al doilea război mondial.

VIDEO:

Sursa: Autoevolution


Sursa foto: YouTube


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide