Care este autonomia 100% electrică a noului Kia Sorento Plug-in Hybrid?

Autor: Marius Vișan 16 dec. 2020 Știri auto

SUV-ul cu șapte locuri Kia Sorento va furniza o autonomie complet electrică de până la 57 de kilometri (WLTP).

În mediul urban este capabil să parcurgă până la 70 de kilometri cu o singură încărcare (ciclu EAER City) înainte ca motorul său turbo pe benzină să intre în funcțiune. Prin urmare, șoferii pot să efectueze multe călătorii, cum ar fi naveta zilnică, numai cu energie electrică, deci cu zero emisii.

Sistemul său de propulsie plug-in hybrid promite cele mai scăzute emisii CO2 oferite vreodată de Kia Sorento. Cu emisii de doar 38 g/km (ciclu combinat WLTP), noul model este unul dintre cele mai eficiente automobile din clasa sa.

Clienții de Kia Sorento vor fi eligibili pentru serviciu KiaCharge

Acesta oferă acces la o rețea de încărcare publică integrată pan-europeană de aproximativ 160.000 de stații de încărcare, accesibilă cu ajutorul unui singur card și unei singure aplicații. Serviciul KiaCharge oferă tarife de încărcare atractive proprietarilor de automobile EV și PHEV în funcție de nevoile lor individuale, cu o singură factură lunară și nefiind nevoie de conturi sau abonamente multiple pentru încărcarea mai multor automobile.

Kia Sorento Plug-in Hybrid dispune de un motor T-GDi de 1.6 litri, cu o putere 180 CP și un cuplu de 265 Nm. Combinat cu un motor electric care produce 67 kW și un cuplu de 304 Nm, Sorento Plug-in Hybrid livrează o putere combinată de 265 CP și un cuplu de 350 Nm, fiind astfel cel mai puternic model Sorento vândut vreodată în Europa.

Motorul termic și motorul electric sunt cuplate la o baterie litiu-ion polimer de înaltă capacitate de 13.8 kWh, oferindu-i modelului Sorento Plug-in Hybrid o autonomie complet electrică substanțială.

Pentru călătoriile lungi, sistemul de propulsie combină puterea electrică cu cea a motorului cu combustie internă. În funcție de condițiile de rulare, tracțiunea este trimisă către roțile din față sau către toate roțile printr-o transmisie automată rapidă cu șase trepte de viteză.

Intră în Galeria Foto

Kia a dezvăluit, în premieră, noul Sorento Plug-in Hybrid
Kia a dezvăluit, în premieră, noul Sorento Plug-in Hybrid
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide