Aceasta va fi cea mai ieftină Tesla și va putea fi achiziționată prin Programul Rabla Plus

Autor: Elena Luchian 25 nov. 2020 Știri auto

Tesla va lansa un hatchback pe baza lui Model 3 în Europa. Va fi cea mai ieftină Tesla și va putea fi achiziționată prin Programul Rabla Plus.

GALERIE FOTO

Noul model compact ar ieși de pe linia de asamblare a primei uzine Tesla din Europa. Gigafactory este, la această oră, în construcție, în apropiere de Berlin. Tot acolo va fi construit și Model 3 rezervat clienților de pe “Bătrânul continent”. Dacă totul merge conform planurilor – ceea ce e greu de crezut în cazul Tesla – uzina ar trebuie să demareze producția în luna iulie a anului viitor.

Elon Musk a dat de înțeles, în cadrul unei conferințe care a avut loc în Germania, că producătorul american lucrează la un hatchback accesibil, rezervat exclusiv pieței europene. Acesta ar fi rival pentru Volkswagen ID.3, dar și pentru Nissan LEAF.

Pe piața germană, înainte de a contoriza subvențiile de la stat, Volkswagen ID.3 pornește de la 34.113 euro. Așa că obiectivul americanilor este ca viitorul hatchback să aibă un preț similar sau chiar mai mic decât mașina electrică produsă de nemți. Elon Musk a văzut modelul nemților în cursul unei întâlniri cu CEO-ul de la Volkswagen, Herbert Diess, în urmă cu trei luni.

Șeful Tesla, Elon Musk, vrea o gamă mai ieftină

“Nu vom avea succes decât dacă vom produce și mașini mai accesibile. Ceea ce mă deranjează cel mai mult în acest moment, este faptul că mașinile noastre nu sunt suficient de accesibile. Trebuie să rezolvăm această problemă”, a explicat Musk, citat de agenția Bloomberg.

Viitorul hatchback de la Tesla va avea la bază sedanul Model 3. Nu se știe exact când va intra în producție. Tesla trebuie să organizeze mai întâi intrarea în producția de serie a modelelor deja dezvăluite oficial: camionul Tesla, supercar-ul Roadster și pick-up-ul Cybertruck.

Presa internațională speculează în ceea ce privește denumirea viitorului model. Pentru a-i anunța poziționarea sub Model 3, hatchback-ul ar trebui să se numească Model 2.

Cea mai ieftină Tesla va putea fi achiziționată prin Programul Rabla Plus, deși producătorul nu are încă o reprezentanță în țara noastră.

*Foto: Tesla Model 3. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide