Autoritățile avertizează: „Stați acasă de 1 Mai!”

Autor: Elena Luchian 29 apr. 2020 Știri auto
Autoritățile avertizează: „Stați acasă de 1 Mai!”

Stați acasă de 1 Mai. Este avertismentul autorităților, care le reamintesc românilor că suntem încă departe de relaxarea restricțiilor impuse de starea de urgență. Autoritățile vor supraveghea drumurile către mare și către munte din elicopter.

Cei care și-au făcut planuri de ieșit la iarbă verde de 1 Mai ar face bine să se răzgândească. Trebuie să rămânem încă în case. Restricțiile de circulație rămân în vigoare până la data de 15 mai, atunci când vom ieși din starea de urgență în vigoare în țara noastră de la mijlocul lunii martie.

Pentru a-i convinge pe români să stea în case, Ministerul de Interne anunță suplimentarea efectivelor. Vor fi pe străzi zeci de mii de polițiști și jandarmi, care se vor asigura că ordonanțele militare. 150 de grupe de intervenție cu câte zece membri vor fi organizate pe drumurile din țară. Intrările pe Autostrada A1 București-Pitești, pe Autostrada A2 București-Constanța și pe Autostrada A3 București-Ploiești vor fi supravegheate, la fel și ieșirea din București către munte, pe Drumul Național 1.

Mai mult, elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaței vor survola zone circulate frecvent și vor raporta datele culese către echipajele de la sol.

Românii trebuie să știe că anul acesta de 1 Mai sunt interzise ieșirile la iarbă verde, grătarele sau petrecerile în afara locuinței sau gospodăriei cu alte persoane decât cele care locuiesc acolo sau escapadele la munte sau la mare. Restricțiile de circulație privind părăsirea localităților vor rămâne în vigoare și după 15 mai.

362 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost semnalate în România în ultimele 24 de ore. 22 de persoane s-au stins din viață în același interval, numărul total de decese ajungând la 685.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide