Autoritățile vor trimite drone în intersecțiile aglomerate semnalate de utilizatorii de pe Waze

Autor: Adrian Somai 30 mai 2023 Știri auto

Despre Waze știm deja cu toții că este o aplicație care se dovedește a fi extrem de utilă în lupta șoferilor cu aglomerația din trafic, însă mai nou aceasta a ajuns să fie utilizată și de autorități. Mai exact, autoritățile pot apela la aplicația Waze pentru a determina care sunt cele mai aglomerate puncte dintr-un oraș sau dintr-o regiune, încercând mai apoi să găsească soluții pentru a îmbunătăți condițiile de trafic.

Este exact ceea ce intenționează acum să facă guvernul dominican în cadrul unui parteneriat cu compania deținută de Google. Aplicația Waze va oferi autorităților locale de acolo acces la rapoarte în timp real și la date de trafic pentru a le ajuta să determine unde se produc de obicei ambuteiajele. Potrivit AutoEvolution, guvernul are deja în minte un plan foarte ambițios pentru a rezolva blocajele din trafic cu ajutorul datelor Waze.

Parteneriatul va permite monitorizarea traficului în timp real, iar oficialii susțin că vor putea apoi să trimită drone autonome în intersecțiile cu probleme pentru a colecta mai multe date. Dronele vor analiza traficul, vor verifica de două ori datele Waze și apoi vor furniza autorităților statistici precise pentru a ajuta la găsirea celor mai bune modalități de a rezolva problema ambuteiajelor.

Utilizatorii Waze vor da o mănă de ajutor autorităților

Waze este utilizat în ziua de astăzi la scară largă în întreaga lume, utilizatorii săi ajutând comunitatea să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în orice moment pe șosea. Tocmai de aceea, guvernul dominican este interesat de aceste date, utilizatorii Waze contribuind cu o cantitate enormă de informații, raportând condițiile de trafic în timp real.

Pe hârtie, acest plan ambițios de trimitere a dronelor în intersecții sună foarte bine, dar doar timpul va spune dacă strategia va da roade în cele din urmă. În același timp însă, pot fi găsite și soluții mai simple, ca spre exemplu trimiterea unui ofițer de poliție într-o intersecție aglomerată, ceea ce ar putea contribui la rezolvarea mai rapidă și mai eficientă a ambuteiajului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide