Top 10 funcții utile oferite de aplicația Waze

Autor: Bogdan Bârliga 08 apr. 2023 Știri auto

Aplicația pentru navigație Waze se află pe primele locuri în preferințele șoferilor și în România este apreciată în mod deosebit pentru că permite raportarea diverselor situații întâlnite în trafic. Pe lângă oferirea datelor necesare pentru stabilirea unei destinații această aplicație integrează și o serie de funcții utile.

Putem să ne configurăm rutele în funcție de tipul mașinii, se pot alege trasee personalizate și avem la dispoziție inclusiv varianta aplicației pe calculatorul personal pentru a vedea cum arată traficul în timp real. Trebuie să verificăm periodic dacă aplicația Waze are actualizările la zi pentru că dezvoltatorii implementează noi funcții destul de des și nu sunt anunțat întotdeauna imediat după ce au fost implementate.

Planificarea unei călătorii reprezintă un factor important dacă ne dorim să avem parte de o deplasare relaxantă în traficul tot mai aglomerat de pe drumurile din România. Din acest motiv e bine să descoperim din timp funcțiile utile oferite de aplicațiile pentru navigație. Pentru că Waze este utilizată de tot mai mulți șoferi dezvoltatorii acestei aplicații au integrat mai multe funcții cu adevărat utile pentru șoferi.

Top 10 funcții utile oferite de aplicația Waze + BONUS: Cum să găsești cea mai ieftină benzină din oraș

Planificarea destinației de la calculator

După ce accesăm https://www.waze.com/ro/live-map/ putem să începem planificarea călătoriei pe care intenționăm să o realizăm. Partea bună aici este că putem să vedem și cum arată valorile de trafic în timp real, iar acest aspect ne ajută la stabilirea celei mai bune ore pentru plecare.

Trimiterea destinației către telefon și distribuirea

După ce ne-am ales traseul putem să trimitem harta în aplicația de pe telefon și în acest caz după salvarea datelor de navigare putem să folosim Waze cu harta offline. Dacă la această călătorie planificată participă mai mulți șoferi traseul poate fi distribuit cu ușurință. Această funcție este utilă mai ales pentru momentele când mai multe familii se deplasează spre o destinație de vacanță spre exemplu. Poate fi generat și un QR Code dacă e nevoie.

Integrarea adresei în agenda telefonică

Aceasta este cea mai recentă funcție lansată de Waze: aplicația de navigare poate utiliza informații din agenda telefonică. Dacă vrem să ne deplasăm spre un prieten și am trecut adresa în câmpul de contacte pentru stabilirea destinației introducem doar numele persoanei la care vrem să ajungem.

Alegerea traseului în funcție de tipul mașinii

Dacă ai un autoturism cu propulsie electrică poți selecta din aplicația Waze un traseu dedicat acestui tip de vehicul. Planificarea rutei va ține cont de amplasarea stațiilor de încărcare.

Notificări despre drumurile cu cele mai multe accidente

Waze a început de acum trei luni să testeze un nou tip de notificare. Cu ajutorul acesteia, aplicația va avertiza utilizatorii că pe una din străzile din apropiere sau pe care urmează să treacă se întâmplă frecvent accidente.

Înregistrarea audio cu vocea preferată

Dacă vrei să personalizezi modul în care navigația utilizează sistemul audio pentru ghidare poți să faci propria înregistrare. Spre exemplu poți înregistra vocea unui copil și după finalizarea procesului când vei folosi Waze pentru navigarea instrucțiunile vor fi date cu propria ta înregistrare.

Utilizarea serviciilor de streaming pentru muzică

În timp ce folosim Waze putem să ascultăm și muzica preferată: alegem din listă serviciul compatibil (Spotify, Audible, Amazon Music, Tunein, sau YouTube Music). Atunci când primim indicații de orientare muzica va fi avea un nivel audio redus și acesta revine la valoarea inițială după mesajele Waze.

Trimitere jurnale

După o călătorie poți salva tot traseul: distanță parcursă, opriri, raportări etc. Acest lucru te poate ajute în viitor să obții un timp mai bun de deplasare sau pentru a economisi carburant.

Asistența rutieră

O funcție utilă dacă ai probleme cu mașina sau trebuie să apelezi la autorități pentru ajutor. Din meniul dedicat poți să alegi efectuarea unui apel de urgență și poți să apelezi la alți utilizatori Waze pentru asistență.

Alerta la depășirea limitei de viteză

Dacă vrei să fii sigur că nu vei primi o amendă pentru depășirea vitezei regulamentare pe un anumit sector de drum poți să activezi din setări activarea unei alerte. După această operație vei primi o notificare de la Waze atunci când ajungi în această situație.

Bonus: Cum să găsești cea mai ieftină benzină din oraș

Având în vedere că prețul benzinei a atins niveluri record, merită să știți cum să găsiți benzină ieftină. Waze vă poate ajuta să le găsiți, cu o funcție care afișează prețul diferitelor tipuri de benzină și motorină în orice locație dată.

Pur și simplu apăsați pe bara de căutare din partea de jos a ecranului, atingeți Benzinării și veți primi o listă cu benzinăriile din apropiere, cu adrese, distanța și, în mod esențial, prețul benzinei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Waze


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide