Autorulotele Mercedes-Benz Marco Polo aniversează 40 de ani de existență, iar viitorul se anunță a fi electric

Autor: Ionuț Vîlciu 12 feb. 2024 Știri auto

Mercedes-Benz Marco Polo sărbătorește 40 de ani de existență. Prima autorulotă compactă Mercedes-Benz a debutat în 1984.

În urmă cu 40 de ani, un explorator venețian a devenit omonimul unei noi autorulote de la Mercedes-Benz. Marco Polo și-a sărbătorit premiera în 1984, la acea vreme bazat pe „Bremer Transport”” De atunci, Marco Polo a oferit multor călători amintiri frumoase, iar compania anunță că viitorul autorulotelor sale este electric.

În anii 1980, primul Marco Polo a fost una dintre autorulotele compacte care au definit segmentul. Trăsăturile sale caracteristice erau capota scurtă, vopseaua bej bahama și interiorul bej-maroniu, care era considerat un „must-have” pentru călătorii pretențioși la acea vreme. Deoarece autovehiculul de bază a fost produs inițial în Bremen, a fost supranumit „Bremer Transporter”. 

Conceptul de bază al Marco Polo a rămas neschimbat de la prima generație. Acesta include în continuare un pat în plafon, o combinație banchetă/cușetă în spate, scaune pivotante pentru șofer și pasagerul din față, o chicinetă cu o chiuvetă, aragaz și cutie frigorifică, precum și module de dulapuri și sertare.

Mercedes-Benz anunță că viitorul noilor sale autorulote este unul electric

Din 2015, Marco Polo a fost prezentat în forma sa actuală, fiind construit pe baza Clasei V. Cea de a patra generație a modelului Marco Polo, bazată pe MPV-ul Clasa V, oferă o cabină exclusivistă, punctele de atracție incluzând pardoseala cu aspect de iaht, iluminarea interioară  cu LED-uri  și o selecție  de elemente decorative de finisare și tapițerie de înaltă calitate. De la faceliftul din 2019 și actualizările ulterioare, Marco Polo a oferit, de asemenea, și mai multă tehnologie, inclusiv sistemul multimedia inovator MBUX (Mercedes-Benz User Experience) și unitatea de control avansată MBAC (Mercedes-Benz Advanced Control) pentru autorulote, care transformă autovehiculul într-o casă inteligentă pentru călători și nomazi digitali.  

Pasul central spre viitorul electric este noua arhitectură exclusiv electrică, denumită VAN.EA, care va fi introdusă începând cu 2026. Pe baza VAN.EA, portofoliul de autovehicule de agrement va fi, de asemenea, electrificat și extins. Pe baza VAN.EA, Mercedes-Benz va oferi în viitor atât autovehicule de tip Camper de dimensiuni medii, cât și mari, complet electrice, din fabrică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide