Mobilizare pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda. Se asfaltează pe întuneric pentru a fi gata de 1 decembrie – VIDEO

Autor: ProMotor acum 2 ani Știri auto

Mobilizare extraordinară pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeş-Turda. Antreprenorul asfaltează inclusiv noaptea, la lumina proiectoarelor, pentru ca astfel acest tronson să fie dat în circulație în mai puțin de o săptămână, respectiv la data de 1 decembrie.

Mobilizarea a fost posibilă datorită plăţii de către CNAIR a tuturor restanţelor financiare către antreprenor. Intenţia autorităţilor este ca lotul să fie deschis pe o lungime de 15 kilometri, între Sebeş şi Alba Iulia Nord, în data de 1 decembrie 2020.

Austriecii au lucrat de dimineața până noaptea târziu, asfaltând pe întuneric

Antreprenorul italian (Pizzarotti) a contractat patru firme. Pe lângă cele locale Europexpres, Elis Pavaje şi Florea Grup, o prezenţă inedită pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeş-Turda a reprezentant-o în ultimele 2 săptămâni, firma austriacă Strabag.

Angajaţii austriecilor au lucrat de dimineaţa până noaptea târziu, asfaltând pe întuneric, la lumina proiectoarelor. Au beneficiat şi de staţiile lor de asfalt de mare capacitate de lângă Deva şi Cluj Napoca, de unde au adus asfalt, o mulţime de camioane aşteptând la coadă pentru ca finisoarele să toarne asfaltul, scrie Adevărul.ro.

Începând de marţi, firma Strabag a început să toarne ultimul strat de asfalt pe breteaua 5 care face legătura dintre A10 cu sensul giratoriu Sebeş – Lancrăm. Seara, această bretea era deja asfaltată integral, iar austriecii continuau să asfalteze, la lumina proiectoarelor, pe porţiunea rămasă din bretelele 3 şi 4, absolut necesară pentru a deschide traficul rutier pe bretelele mici 5 şi 6.

La evenimentul de inaugurarea a lotului, care ar urma să aibă loc marţi, 1 decembrie 2020, de Ziua Naţională a României, au fost invitaţi preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube / ZComentarii
Inchide