La scurt timp de la deschiderea tronsonului din Autostrada Moldovei un șofer a fost nevoit să tragă pe dreapta și să pună avariile – FOTO

Autor: ProMotor 04 dec. 2020 Știri auto

Situaţie neobișnuită la Bacău. La puțin timp după deschiderea tronsonului de 17 kilometri din Autostrada Moldova un șofer a fost nevoit să tragă pe dreapta după ce a trecut cu mașina peste o groapă.

Un băcăuan a postat pe Facebook fotografii cu janta unei maşini complet distrusă după ce a intrat într-o groapă pe autostradă. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au confirma situaţia, spunând că au dat în exploatare tronsonul înainte de finalizare.

„Se poate întâmpla. Nu era o groapă, era un rost…”

„Se poate întâmpla. Nu era o groapă, era un rost de pe VEO Bacău. Se întâmplă astfel de lucruri. Noi am dat mai devreme această porţiune de autostradă tocmai pentru că este cerută de foarte multă lume. Dacă până nu demult, politica era să facem recepţia la toată autostrada şi lumea aştepta foarte mult timp, ştiţi cum se spunea despre autostrăzi, că sunt muzeu, anul acesta s-a decis să dăm drumul ceva mai devreme. Se pun nişte restricţii până se termină tot lotul dar se poate circula civilizat”, a explicat Manuela Dumitru, purtătorul de cuvânt al CNAIR pentru Ziare.com.

Imediat ce a fost constatată această problema, Antreprenorul a semnalizat zona respectivă și a executat în regim de urgență lucrările de remediere, astfel încât la această ora se circulă în condiții de siguranță pe toată lungimea variantei ocolitoare a municipiului Bacău.

probleme-autostrada-moldovei-bacau

Darea în circulație a avut loc miercuri, 2 decembrie

Evenimentul de dare în circulație a acestui tronson a avut loc în prezența preşedintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban. Este vorba despre Obiectul 1 al obiectivului amintit, în lungime totală de 20,3 km, din care 16,2 km în regim de autostradă, ce face legătura între localităţile Nicolae Bălcescu şi Bogdan Vodă, ocolind municipiul Bacău prin partea de Est.

Tronsonul amintit este parte a Autostrăzii A7, Bacău – Paşcani – Siret, reprezentând totodată şi primul în regim de autostradă din regiunea Moldovei. Totodată, este al doilea tronson dat în trafic din cele trei componente ale Variantei Ocolitoare Bacău, după cel de legătură între DN 2 şi DN 11. Cu acest obiectiv finalizat, gradul total de execuţie pentru contractul Variantei Ocolitoare Bacău se apropie de 90 la sută.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Urban bacău / Adevarul.ro



Comentarii
Inchide