Autostrada Transilvania – Încep lucrările la un nou tronson

Autor: Promotor 25 ian. 2021 Știri auto

Continuă lucrările în ritm alert la Autostrada Transilvania. Se va deschide în scurt timp șantierul pentru realizarea unui nou tronson al drumului de mare viteză, anunță Asociația Pro Infrastructură.

GALERIE FOTO

Vor demara în curând lucrările la tronsonul Nădășelu-Zimbor al Autostrăzii A3. Constructorul a adus deja mai multe utilaje în zonă. “Avem o veste bună. Cei de la UMB se pregătesc să intre în teren săptămâna aceasta. Am văzut deja mișcări de trupe și utilajele vor fi puse la treabă foarte curând, în anumite puncte ale șantierului”, anunță Asociația Pro Infrastructură.

Tronsonul Nădășelu – Zimbor din Autostrada Transilvania măsoară 30,06 kilometri. Același constructor va executa și lotul de 12,24 de kilometri ai lotului Zimbor-Poarta Sălajului. Cei 42 de kilometri vor tăia dealurile transilvănene. O bătaie de cap în plus pentru constructor sunt alunecările de teren, un fenomen des întâlnit în zonă.

Asociația le cere Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din România să urgenteze procedurile birocratice și tehnice. Acestea presupun proiectul, exproprierile și autorizațiile de construcție.

Puțini kilometri de autostradă se inaugurează în 2021 în România

În ciuda somărilor însă, previziunile pentru anul acesta sunt sumbre. Nu vom vedea prea mulți kilometri noi de autostradă în țara noastră în 2021. În urmă cu aproape trei săptămâni, Asociația Pro Infrastructură estima că, pe parcursul acestui an, se vor inaugura aproximativ 35 de kilometri de drum de mare viteză și clasa previziunile drept „optimiste”.

Se vor deschide, în schimb, o serie de șantiere extrem de importante pe teritoriul țării. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Asociației Pro Infrastructură, pe listă se află cei 28,55 kilometri din A3 Biharia-Chiribiș, lotul de 13 kilometri Suplacu-Nușfalău, mai multe zone de pe tronsonul Nădășelu-Poarta Sălajului, la care se lucrează deja.

Își vor face apariția, anul acesta, primele utilaje pe Autostrada A1 Pitești-Curtea de Argeș, un lot cu o lungime de 30,35 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide