Autoutilitară furată din Italia, oprită în trafic de polițiști

Autor: Marius Vișan acum 2 ani Știri auto

Nu doar autoturisme de lux furate se aduc în țară, ci și autoutilitare. Aceasta este concluzia după cea mai nouă captură a Poliției de Frontieră. O autoutilitară în valoare de peste 35.000 euro, furată din Italia, a fost oprită în trafic de polițiștii de frontieră

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi indisponibilizat o autoutilitară, ce figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia”, se arată în comunicatul Poliției.

Autoutilitara în valoare de aproximativ 172.550 de lei a fost indisponibilizată

”În data de 03 iulie a.c., în jurul orei 14.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au oprit în trafic, pentru control, pe o arteră din municipiul Iaşi, o autoutilitară marca Mercedes Sprinter 516D, an de fabricatie 2018, condusă de un ieşean, în vârstă de 21 de ani”, se mai arată în informarea întocmită de polițiști.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că autovehiculul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia, din data de 10 martie 2021,

În cauză, autoutilitara în valoare de aproximativ 172.550 de lei a fost indisponibilizată la sediul instituției, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Vehicule cu probleme descoperite la graniță în 2020

Anul trecut, peste 150 de autovehicule aflate în atenția autorităților din țară și din străinătate, semnalate furate sau căutate, au fost descoperite la frontieră.

În urma misiunilor desfășurate în punctele de trecere a frontierei, polițiștii de frontieră au descoperit peste 156 de autovehicule semnalate furate sau căutate de autorități (122 autoturisme, 19 microbuze, 10 automarfare, 2 motociclete şi 3 remorci).

Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la PTF Petea (județul Satu Mare), PTF Nădlac II (județul Arad) și PTF Borș (județul Bihor). Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu Republica Moldova, în PTF Albița şi PTF Sculeni, precum şi la granița cu Bulgaria.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide