Avantajele unei mașini electrice: putere oricând, oriunde, oricum

Autor: Ionuț Vîlciu 17 iun. 2024 Știri auto
Avantajele unei mașini electrice: putere oricând, oriunde, oricum

Pilotul Alex Mirea este invitatul celei mai noi ediții a „Podcast cu Prioritate”. El ne-a vorbit despre experiențele sale, ce vrea să facă în viitor, dar și despre mașinile electrice, printre altele.

Episodul cu numărul 47 al emisiunii „Podcast cu Prioritate” îl are ca invitat pe Alex Mirea, un pilot român plin de povești care, în 2015, a obținut titlul de vicecampion la Clasa H2 și în clasamentul general 2 Roti Motrice. În 2021, în al 14-lea său sezon de viteză în coastă, Alex Mirea şi-a îndeplinit visul pe traseul său favorit din Drumul Poienii, câştigând Trofeul Audi Braşov, dar şi titlul de campion al Categoriei II.

Ce părere are despre mașinile electrice

În luna mai a acestui an, Alex a urcat din nou în mașina de curse și a ales să participe la etapa de anduranță RES500 – Romanian Endurance Series, unde l-a avut alături de Dani Oțil.

Pe lângă experiențele sale din motorsport, Alex a atins și alte subiecte alături de gazda emisiunii, Luci Popa. Spre exemplu, s-a vorbit despre mașinile electrice și care este părerea lui Alex despre acestea.

„Îmi place senzația de putere oricând, oriunde, oricum și mi se pare challenging cumva să reușești (…) să gestionezi cumva consumul de energie astfel încât să te și bucuri de condus, să nici nu stai pe loc dar nici să consumi toată bateria până la Ploiești”, a declarat Alex Mirea.

Într-adevăr, este un proces ce necesită timp pentru a fi stăpânit și depinde foarte mult și de caracterisiticile mașinii. Electricele încearcă să se bazeze tot mai mult pe eficiența aerodinamică și nu numai. Utilizarea tuturor uneltelor pe care o electrică le pune la dispoziție șoferului necesită timp de familiarizare, dar cei mai experimentați șoferi pot atinge consumuri foarte bune.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide