Avertizare InfoTrafic: temperaturile exterioare influențează traficul rutier

Autor: ProMotor 21 iul. 2022 Știri auto
Avertizare InfoTrafic: temperaturile exterioare influențează traficul rutier

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în această perioadă, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, disconfortul termic va fi accentuat.

Temperaturile maxime vor fi în general între 35 și 40 de grade, motiv pentru care recomandăm conducătorilor de autovehicule:

– să folosească sistemele de climatizare;

– să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald;

– să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă;

– să nu conducă dacă sunt obosiți. Oboseala este considerată de către specialiști una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârșit de săptămână;

– să nu conducă după ce au consumat băuturi alcoolice, acest lucru constituie un factor de risc pentru traficul rutier, favorizând producerea accidentelor;

– să nu vorbească la telefon în timpul mersului, fără a folosi dispozitivele speciale “mâini libere”. Temperatura ridicată din habitaclul mașinii va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacțiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă și se termină cu adormirea la volan.

De asemenea, trebuie tratate cu toată atenția reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăți neașteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute.

Se recomandă persoanelor cu probleme cardiace sau de altă natură medicală să evite pe cât posibil deplasare cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare. Dacă este imperios necesar deplasarea să aibă un însoțitor în autovehicul.

”Solicităm conducătorilor de autovehicule să circule cu atenție, calm și să dea dovadă de respect în trafic, deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite”, recomandă Poliția Rutieră.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide