BAIC BJ90 este un SUV chinezesc cu ADN de Mercedes-Benz

Autor: Ionuț Vîlciu 29 dec. 2022 Știri auto

BAIC a dezvăluit o versiune entry-level pentru SUV-ul BJ90. Modelul chinezesc folosește platforma tehnică a vechiului Mercedes-Benz GL.

BAIC a dezvăluit BJ90 Shanhe Edition, o versiune mult mai ieftină a SUV-ului chinezesc de lux. Acesta este, de fapt, un Mercedes-Benz GL recarosat, scrie Carscoops.

Primele imagini cu BAIC BJ90 au fost publicate în anul 2015, atunci când a fost produs în câteva exemplare, fiind un vehicul destinat exclusiv oficialităților. SUV-ul a devenit disponibil în 2019 la un preț de până la 998.000 yuani (134.330 de euro). Prețul ridicat nu a fost prea atractiv pentru clienți, mai ales că, la acea vreme, BAIC BJ90 era mai scump chiar și decât Mercedes-Benz GL, mașina pe care este bazată.

Cât costă SUV-ul bazat pe Mercedes-Benz GL?

Noua ediție BAIC BJ90 Shanhe nu vine cu actualizări vizuale, tehnologice sau mecanice, dar acum este vândut la un preț mai accesibil pentru publicul larg. Prețurile sunt cuprinse acum între 478.000 – 498.000 de yuani (64.375 – 67.000 de euro). Prețul a fost redus la aproape jumătate în comparație cu predecesorul său, deși rămâne o sumă mare de bani pentru un vehicul bazat pe o platformă atât de veche. În comparație, Mercedes-Benz GLC cu ampatament lung, care este produs în China, poate fi cumpărat pe piața chineză pentru mai puțin de 406.300 de yuani (54.700 de euro), în timp ce noua generație a lui Mercedes-Benz GLS începe de la 1.083.000 de yuani (145.853 de euro).

Design-ul mașinii nu are foarte multe în comun cu modelul german, cu excepția proporțiilor. BAIC BJ90 împrumută elemente de design de la diferiți producători. Grila frontală seamănă cu cea a unui Jeep, iar stopurile aduc aminte de cele regăsite pe Ford Explorer. BAIC oferă BJ90 doar cu exterior vopsit în negru, cu jante de 20 de inch și un interior negru, neexistând opțiuni de configurare.

Interiorul nu-și ascunde vârsta. Acesta are multe componente preluate de la Mercedes, inclusiv volanul, instrumentarul de bord cu ceasuri analogice sau comenzile climatizării. SUV-ul chinezesc oferă un ecran de infotainment  cu diagonala de 10,4 inch, ceva mai modern și care ocupă o porțiune mai mare din consola centrală.

Mașina vine cu un motor V6 de 3,0 litri, care produce 333 CP și 480 Nm. Motorul este preluat de la Mercedes, la fel cum este și suspensia pe perne de aer.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide