Noul Nio EC7, cel mai aerodinamic SUV din lume – GALERIE FOTO

Autor: Adrian Somai 28 dec. 2022 Știri auto

Noul EC7 a fost lansat oficial, chinezii de la Nio prezentându-l drept cel mai aerodinamic SUV construit vreodată în lume. Bineînțeles, este un model cu propulsie electrică, disponibil cu trei opțiuni în ceea ce privește acumulatorul. Prețurile noului SUV pornesc de la aproximativ 65.000 de euro, primele livrări fiind programate în luna mai a anului viitor.

Nio EC7 a fost construit având la bază EL7, un alt model de dimensiuni mari din portofoliul constructorului asiatic. Pentru început, EC7 va fi disponibil exclusiv pe piața auto din China, însă rămâne de văzut dacă lucrurile se vor schimba în cele din urmă în această privință. Așa cum spuneam și mai devreme, chinezii de la Nio susțin că EC7 este cel mai aerodinamic SUV construit vreodată, având un coeficient aerodinamic de numai 0.23.

Ținând cont de faptul că EL7 a stat la baza acestui nou model, EC7 seamănă destul de mult în ceea ce privește designul cu el, singura diferență fiind făcută doar de aspectul de SUV al lui EC7. SUV-ul ne este prezentat cu un eleron spate activ și cu un plafon panoramic din sticla, potrivit Carscoops.

Din punct de vedere al dimensiunilor, EC7 se poate lăuda cu o lungime de 4.968 de mm, cu o lățime de 1.974 de mm și cu o înălțime de 1.714 mm. De asemenea, ampatamentul ajunge la o valoare de 2.960 de mm.

Autonomie maximă de 940 de kilometri

La capitolul tehnic, Nio EC7 este echipat cu două unități de motorizare electrice, capabile să dezvolte împreună 653 de cai putere și un cuplu maxim de 850 Nm. Modelul dispune, de asemenea, de un sistem de tracțiune integrală. În aceste condiții, sprintul de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în numai 3.8 secunde.

EC7 este disponibil alături de trei variante de acumulatori, cu capacități diferite: de 75, 100 sau 150 kWh. Cea mai mică baterie oferă o autonomie de 490 de kilometri, în timp ce versiunea de top se mândrește cu o autonomie de 940 de kilometri, măsurată în regim CLTC.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nio


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide