Baidu a lansat oficial serviciul Robotaxi la Beijing (cu video)

Autor: Promotor 29 nov. 2021 Știri auto

Compania Baidu, echivalentul Google în China, a lansat oficial propriul serviciu de taxiuri fără șofer „Robotaxi” în Beijing. Astfel, capitala devine primul oraș al țării în care sunt oferite servicii de transport public contra-cost.

Cel mai mare motor de căutare chinez a primit autorizație pentru a putea transporta călători în Beijing și în zonele limitrofe metropolei pe o rază de 60 de kilometri pătrați. Baidu a pregătit o flotă de 67 de vehicule autonome, care vor acoperi peste 600 de puncte de preluare și livrare, atât în ​​zone comerciale, cât și rezidențiale.

Aceste vehicule autonome pot fi apelate prin intermediul aplicației pentru smartphone „Apollo Go”, iar serviciul este disponibil zilnic, între orele 7:00 și 22:00.

Baidu Apollo Go va opera în 100 de orașe din China

După mai bine de un an de mii de teste cei de la Baidu au reușit, în sfârșit, să obțină aprobarea din partea autorităților chinezem, care îi permite deja să perceapă tarife utilizatorilor serviciului lor de taxi.

Reprezentanții Baidu nu au precizat care vor fi tarifele, însă este de așteptat ca acestea să fie comparabile cu serviciile de nivel premium oferite de aplicațiile specifice de transport.

Vicepreședintele Baidu și șeful operațiunilor de securitate, Wei Dong, se așteaptă ca și autoritățile din Shanghai, Guangzhou sau Shenzhen să acorde licența pentrru a implementa serviciul „Robotaxi” și în aceste orașe, scrie Carscoops.

Potrivit oficialilor Baidu, mai mult de 20.000 de utilizatori fac în medie pe lună cel puțin 10 călătorii cu robotaxi-urile, motiv pentru care compania intenționează să lanseze în fiecare an câte 100 de vehicule autonome.

Serviciul „Robotaxi” Baidu Apollo Go operează în prezent în cinci orașe, iar Baidu dorește să extindă serviciul în 100 de orașe până în anul 2030. Anunțul a fost făcut de Robin Li, directorul general al companiei chineze.

În același timp, cei de la Baidu mai spun că următoarea generație de vehicule autonome vor costa la jumătate comparativ cu vehiculele sale actuale.

În august, Baidu a dezvăluit un concept de mașină autonomă, care folosea recunoaștere vocală și facială și avea portiere de tip „gull-wing”. De asemenea, acel vehicul nu dispunea de comenzi tradiționale precum volan și pedale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook/China Daily Sci-Tech



Comentarii
Inchide