Banalii şlapi, duşmanii şoferilor. Amenzile pentru purtarea lor la volan pot ajunge la 5000 de euro

Autor: Marius Vișan 06 sept. 2019 Știri auto
Banalii şlapi, duşmanii şoferilor. Amenzile pentru purtarea lor la volan pot ajunge la 5000 de euro

Vremea călduroasă de afară i-a făcut pe mulţi şoferi să adopte costumaţii cât mai lejere. Englezii însă ar trebui să ştie că există o limită când vine vorba de încălţăminte. Purtarea şlapilor, mai exact.

În timp ce condusul cu şlapi în picioare nu este ilegal în sine, dacă se constată că afectează capacitatea de a conduce în siguranţă şoferul poate primi amendă.

În conformitate cu un articol al codului rutier din Anglia, şoferii sunt informaţi că trebuie să aibă „încălţăminte şi îmbrăcăminte care să nu împiedice utilizarea comenzilor în condiţii de siguranţă”.

Citeşte şi

În Baia Mare a început producerea unui nou model de camion – GALERIE FOTO

Uită ce ştiai despre sensul giratoriu: la Otopeni avem reguli noi

Şlapăii pot aluneca din picioare, pot intra sub pedale sau vă pot împiedica să apăsaţi pedalele cu suficientă forţă pentru a frâna rapid, ceea ce vă poate determina condusul eronat sau chiar poate duce la un accident.

Astfel, şoferii pot fi opriţi de poliţie, iar dacă se constată că au condus într-o manieră potenţial periculoasă sau încălţămintea duce la provocarea unui accident, aceştia pot fi amendaţi cu cel puţin 100 de lire sterline (aproximativ 110 euro) şi trei puncte de penalizare.

Dar, în cazuri mai grave, sau în cele contestate în instanţă, acuzaţia poate atrage o amendă de maximum 5.000 de lire sterline (aproximativ 5.500 de euro), până la nouă puncte de penalizare şi chiar o interdicţie de a conduce pe o perioadă nedeterminată.

Imagini şi detalii despre noul Volkswagen Golf 8

Accident evitat la limită. Reflexele foarte bune l-au salvat pe şofer de la un dezastru – VIDEO

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide