Câți bani ne dă Uniunea Europeană ca să scăpăm de blocaje pe DN1?

Autor: David Andrei 07 apr. 2021 Știri auto

Primim bani de la Uniunea Europeană pentru a scăpa de blocaje pe DN1. Autoritățile sunt nevoite să ia măsuri înainte ca Autostrada Ploiești-Brașov să fie gata.

GALERIE FOTO

Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Ministerul Transporturilor au semnat un contract de finanțare în valoare de 3,6 milioane de lei. Contractul vizează mărirea capacității de circulație pe DN1, cel mai circulat drum din țară. Lucrările vor fi efectuate între Comarnic și Predeal, acolo unde se formează constant blocaje rutiere.

Proiectul se va desfășura sub denumirea “Măsuri de sporire a capacității de circulație pe DN1-Valea Prahovei, sectorul de drum Comarnic-Predeal”. CNAIR anunță că valoarea totală a proiectului este de 3,6 milioane de lei. 85% din valoarea sa este contribuția Uniunii Europene in Fondul European de Dezvoltare Regională. 15% reprezintă contribuția proprie.

Termenul de finalizare a proiectului este de 13 luni. Lucrările vor demara la 1 iunie 2021 și vor fie executate, conform contractului, până la data de 30 iunie 2022. Acestea include șase obiective de investiție aflate pe DN1, Valea Prahovei, pe distanța dintre Comarnic și Predeal. 37,4 kilometri sunt între cele două orașe. Uneori, la început și la sfârșit de weekend, parcurgerea acesteia durează chiar și trei ore.

Ce trebuie să facem cu banii de la UE pentru a scăpa de blocaje pe DN1?

Primul obiectiv este amenajarea unui pasaj pietonal subteran sau suprateran în piața centrală din Comarnic, la intersecția DN1 cu strada Ghiosești. În zona Primăriei Comarnic se va amenaja, de asemenea, un pasaj pietonal subteran sau suprateran. Vechea pasarelă este greu de folosit, chiar imposibil pentru persoane cu dizabilități sau pentru părinți care se deplasează cu un copil în cărucior.

Cel de-al doilea este reprezentat de amenajarea unor pasaje pietonale subterane sau supraterane la intersecția DN1 cu strada Crinului (Poiana Țapului), cu strrada Telecabinei din Bușteni și cu strada Panduri din Predeal.

Obiectivul numărul 3 vizează construirea unui pasaj rutier de la intersecția D1 cu strada Prahovei din Azuga. Cel de-al patrulea este reprezentat de pasajul rutier de la intersecția Drumului Național 1 cu DN73A la Predeal. Un pasaj rutier la intersecția DN1 cu Bulevardul Republicii, în Sinaia Sud și un pasaj rutier la intersecția cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord) sunt obiectivele cu numerele 5 și 6.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide