Bărbat filmat cum aleargă printre mașinile aflate în blocaj pe Autostrada Soarelui

Autor: Elena Luchian 20 iul. 2021 Știri auto

Autostrada Soarelui se transformă în Polul Nebuniei! Un bărbat a fost filmat în timp ce aleargă printre mașinile aflate în blocaj pe A2. Șoferii îl privesc uluiți.

GALERIE FOTO

Filmarea cu o durată de doar 11 secunde îl arată pe bărbatul îmbrăcat lejer și încălțat cu șlapi cum aleargă printre mașinile care se deplasează foarte încet, într-un blocaj rutier. Imaginile au fost surprinse pe Autostrada Soarelui, în județul Constanța, și publicate pe pagina de Facebook Polițiștii au umor, însoțite de descrierea “Între timp pe A2”.

Filmarea a fost realizată la scurt timp după carambolul uriaș care a avut loc vineri dimineața pe drumul spre mare. Bărbatul nu realizează că se supune unui risc uriaș.

În imagini apare, la un moment dat, și o mașină care înaintează nestingherită pe banda de urgență.

Bărbat care aleargă printre mașini pe Autostrada Soarelui, pasibil de amendă

Potrivit OUG nr. 195/2002, pe autostrăzi este interzisă circulația pietonilor. Intră în aceeași categorie de interdicții autovehiculele cu gabarite depășite sua mase depășite, fără autorizație specială de transport eliberată de administratorul drumului public.

Nu au voie pe autostradă nici vehiculele cu tracțiune animală, nici cele împinse sau trase cu mâna. Le este interzis accesul pe drumul de mare viteză bicicletelor și mopedelor. Nici tractoarele sau mașinile pentru lucrări agricole și alte vehicule care nu pot depăși viteza de 50 km/h nu au voie pe autostradă.

Șoferul care circulă pe banda de urgență pe Autostrada Soarelui, pasibil de amendă

Aceeași Ordonanță de Urgență (OUG   nr. 195/2002) reglementează rolul benzii de urgență. În filmarea publicată pe rețeaua de socializare, apare o mașină care se deplasează folosind această bandă.

Este interzisă circulația, oprirea sau staționarea autovehiculelor pe banda de urgență. Aceasta poate fi ocupată doar în cazuri justificate sau de către autovehiculele cu regim prioritar. Atunci când întâmpină blocaje rutiere, mulți șoferi apelează la banda dde urgență pentru că se grăbesc, pentru că nu au suficient carburant pentru a sta în blocaj sau pentru că – spun ei – le fierbe motorul.

Potrivit legii, șoferii care fac astfel de manevre sunt pasibili de amendă prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni: 4-5 puncte amendă, adică 580-725 de lei.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide