Carambol pe drumul spre mare. Peste 50 de mașini implicate. Circulația complet blocată pe Autostrada Soarelui

Autor: Elena Luchian acum 1 an Știri auto

Situație fără precedent în România. Trei caramboluri care au avut loc pe Autostrada Soarelui au trimis 22 de persoane la spital. Cinci copii se află printre ele. 52 de mașini au fost avariate. A fost activat planul roșu de intervenție. Echipe din patru județe au intervenit pentru preluarea victimelor.

GALERIE FOTO

Circulația spre mare a fost complet blocată ore bune pe Autostrada A2, pe sensul de mers București-Constanța. Trei tamponări în trei puncte diferite au produs caramboluri de proporții în această dimineață. Primul incident a avut loc la kilometrul 181. Cel de-al doilea a survenit la kilometrul 181+500, iar cel de-al treilea la kilometrul 183. Șoferii dau vina pe ceața densă care se instalase în zonă în primele ore ale dimineții.

Cifrele comunicate de ISU sunt uluitoare. 55 de mașini cu 150 de persoane la bord au fost implicate în carambolurile de pe Autostrada Soarelui. Aproape toate au fost evaluate medical, iar 22 dintre acestea, printre care și cinci copii, au ajuns la spital. Toate victimele au fost conștiente și cooperante. Niciuna nu a suferit răni grave.

La fața locului au ajuns 20 de ambulanțe din București, Constanța, Ialomița și Călărași. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a trimis în zonă un spital mobil. A ajuns acolo și un elicopter SMURD de la Galați.

Carambol fără precedent pe Autostrada Soarelui. Poliția intervine pentru fluidizarea circulației

Conducătorii auto sunt sfătuiți să evite zona folosind fie drumul vechi spre mare, București – DN3 – Constanța, fie ruta ocolitoare prin Cernavodă – DN 22C Cernavodă-Murfatlar. Acestora li se recomandă să adapteze viteza la condițiile de trafic și să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante.

În urma acestui carambol, polițiștii intervin pentru fluidizarea circulației pe o singura bandă. Banda de urgență și banda întâi sunt ocupate de mașinile avariate în urma acestui carambol, dar și de autospecialele care au intervenit și de cei care efectuează măsurători.

[în curs de actualizare]

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU / Directia Regionala de Drumuri si Poduri ConstantaComentarii
Inchide