Un bărbat a lovit intenționat cu mașina doi polițiști care au vrut să-l oprească în trafic

Autor: Marius Vișan 29 iun. 2021 Știri auto
Un bărbat a lovit intenționat cu mașina doi polițiști care au vrut să-l oprească în trafic

Doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Huși au efectuat un control asupra unui autoturism. Conducătorul auto, în vârstă de 44 de ani, cu reședință în municipiul Huși, a refuzat să fie testat, a pornit mașina și i-a lovit pe cei doi polițiști.

Unul dintre agenți a fost luat pe capota mașinii, cel de al doilea a fost lovit la mâna și călcat pe picior. Aceștia au suferit leziuni corporale, iar, în prezent, se afla la Spitalul municipal Huși, pentru investigații medicale.

Șoferul a fugit de la fața locului, fiind găsit la scurt timp. Ulterior, s-a constat că acesta avea 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate medicală. Acesta a refuzat recoltarea de probe biologice.

A fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Cum a fost prins șoferul?

Imediat după incident, polițiștii au declanșat acțiunea „NĂVODUL”. Autoturismul a fost găsit în mai puțin de 30 de minute într-o parcare din Huși, iar șoferul a fost încătușat şi condus la sediul Poliției.

”Acestea sunt riscurile la care sunt supuși polițiștii în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Colegii noștri au fost transportați al spitalul din Huși, suferind mai multe leziuni, aflându-se la acest moment în afara oricărui pericol”, au mai precizat sindicaliștii.

Reacția Ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost înștiințat imediat despre acest caz, fiind informat în permanență cu privire la starea de sănătate a celor doi polițiști. În urma investigațiilor medicale a rezultat că starea acestora de sănătate este stabilă.

Ministrul Lucian Bode condamnă cu fermitate astfel de comportamente, cerându-le totodată tuturor factorilor implicați să manifeste toleranță zero față de agresiunile la care sunt supuși angajații MAI în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Mai mult, a cerut polițiștilor să intensifice acțiunile pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care au consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe interzise și care prezintă un pericol pentru participanții la trafic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Rutieră


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide