Barem de corectare pentru Limba şi literatura română. Aşa se rezolvau subiectele pentru Evaluarea Naţională

Autor: Promotor 15 iun. 2020 Știri auto
Barem de corectare pentru Limba şi literatura română. Aşa se rezolvau subiectele pentru Evaluarea Naţională

Barem de corectare pentru Limba și literatura română. Cum se rezolva subiectele la Limba și Literatura Română pe care elevii le-au primit la prima probă din cadrul Evaluării Naționale 2020.

Elevii au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva cele două subiecte din Varianta 5, primite la proba de Limba și literatura română, primul examen din Evaluarea Națională 2020,  care a avut loc în această dimineață, începând cu ora 9:00. În această după-amiază, site-ul edu.ro a afișat baremele de evaluare și de notare.

Absolvenții de clasa a VIII-a au putut verifica, după examen, baremul oficial de corectare. Astfel, primul punct A de la primul subiect i-a pus față-n față cu o serie de cerințe bazate pe textul dat.

La punctul B, elevii au avut de analizat textul “Zborul” de Sorin Titel și să demonstreze apartenența operei la genul epic.

La Subiectul II, aceștia s-au confruntat cu o serie de cerințe pe baza unui text din “Viața unui geniu: Traian Vuia, avocatul care nu a renunțat nicio clipă la visul său adevărat – zborul”, de Ionuț Cristian.

Potrivit punctului B de la cel de-al doilea subiect, elevii au avut de realizat o narațiune în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

Barem de corectare pentru Limba și literatura română. Cum se corectează lucrările?

Conform baremului de corectare pentru proba de Limba și literatura română, nu se punctează alte formulări sau modalități de rezolvare corectă  a cerințelor.

Profesorii care corectează lucrările nu vor acorda fracțiuni de punct și nici punctaje intermediare, altele decât cele prezentate în barem.

Elevii primesc 10 puncte din oficiu, iar nota finală se va calcula prin împărțirea la zece a punctajului obținut pentru rezolvarea lucrării.

Absolvenții de clasa a VIII-a primesc și 14 puncte pentru modul de redactare a lucrării. Unitatea compoziției, coerența textului, așezarea corectă în pagină, ortografia corectă, dar și lizibilitatea le vor aduce acestora puncte importante.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide