A fost bătaie pe această mașină în 2020. A fost cea mai vândută în Europa

Autor: Elena Luchian 10 ian. 2021 Știri auto

A fost bătaie pe această mașină în 2020. A fost cea mai vândută în Europa. Peste 300.000 de oameni au cumpărat una.

GALERIE FOTO

Volkswagen Golf Mk8 a fost cea mai vândută mașină anul trecut în Europa. Nemții au livrat peste 312.000 de unități pe piețele europene, dintre care aproximativ 134.000 în Germania.

Constructorul auto german a dezvăluit noul Golf în toamna anului 2019, iar vânzările au demarat la începutul lui 2020. A fost însă, un start ratat, atât pentru Golf, cât și pentru toate celelalte modele noi. Pandemia de coronavirus a determinat un ritm lent al vânzărilor.

“După ce izbucnirea epidemiei de coronavirus a întrerupt lansarea pe piață pe care tocmai o demaraserăm, Golf a fost nevoit să recupereze în cea de-a doua jumătate a anului”, spune Ralph Brandstatter, CEO-ul companiei.

Nu numai noua maladie i-a provocat probleme noului Golf. Nemții au fost nevoiți să oprească livrările în primăvara anului trecut din cauza unor erori de soft, până la remedierea acestora.

“Aș vrera să le mulțumesc tuturor clienților care ne-au acordat încredere. Dar recunoștința mea se îndreaptă și către întreaga noastră echipă, care a făcut o treabă excelentă în condițiile dificile provocate de criza sanitară”, a adăugat Brandstatter.

Fanii Volkswagen au încredere în Golf-ul hibrid

De-a lungul anului, Volkswagen a prezentat și versiunile superioare, GTI, GTD și GTE, care au adus plusuri semnificative în dreptul cifrelor de vânzări. În noiembrie 2020, a fost dezvăluit oficial și noul vârf de gamă, Golf R, cu 320 de cai putere și cuplu maxim de 420 Nm.

Volkswagen i-a convins, anul trecut, și pe adepții propulsiilor verzi. Una din trei unități Golf vândute a fost hibridă. Noua generație nu mai are versiune electrică. Volkswagen are deja o compactă cu emisii zero, ID.3.

Volkswagen domină topul celor mai populare modele. După Golf, cele mai populare în rândul clienților nemți au fost, în 2020, Tiguan și de Passat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide