A apărut bateria pentru mașini electrice care se încarcă în 5 minute

Autor: David Andrei 22 ian. 2021 Știri auto

Ai vrea să-ți iei o mașină electrică, dar ți-e teamă că vei pierde mult timp la stațiile de încărcare? O companie din Isral a construit bateria revoluționară care se încarcă în 5 minute. Acest timp petrecut la priză va asigura o autonomie de până la 160 de kilometri.

GALERIE FOTO

Compania israeliană StoreDot a dezvoltat bateria cu timp record de încărcare. Aceasta va if produsă de Eve Energy în China. Unitatea ae la bază o tehnologie care nu implică investiții mai mari decât bateriile obișnuite.

Compania StoreDot are în portofoliu și baterii inovatoare pentru scutere electrice, drone și telefoane inteligente. Gigantic precum Daimler, BP, Samsung și TDK s-au implicat în noul proiect. Aproape 130 de milioane de dolari au fost suficiente pentru a demara proiectul. Anul trecut, compania israeliană a fost catalogată de Bloomberg drept un pionier în domeniul energiei.

Israelieni au înlocuit grafitul folosit drept conductor în bateriile litiu-ion cu nanoparticule semiconductoare de germaniu pentru a permite încărcarea mult mai rapidă, fără a produce un scurtcircuit. StoreDot intenționează înlocuirea germaniului cu siliciu, pentru că acesta este mai ieftin.

Când va ajunge la mașinile electrice bateria care se încarcă în 5 minute?

Viitorul sună bine pentru cei interesați să achiziționeze o mașină electrică. Dar aceștia vor mai avea de așteptat până când o vor putea încărca în doar 5 minute.

Următoarea etapă presupune implementarea unui sistem de încărcare ultra-rapidă. Stațiile de încărcare existente la ora actuală nu ar fi capabile să încarc atât de repede bateria revoluționară. StoreDot estimează că, până în anul 2025, noile stații de încărcare vor fi disponibile.

O astfel de baterie, susțin experții în domeniu, se poate încărca de 500 de ori fără să se degradeze în vreun fel.  Prețul unității nu va fi mai mare decât prețul bateriilor obișnuite, care au nevoie de mult mai mult timp pentru a se încărca.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide