Băut la examenul auto. Spera să primească mai devreme permisul suspendat tot pentru alcool

Autor: David Andrei 13 aug. 2020 Știri auto
Băut la examenul auto. Spera să primească mai devreme permisul suspendat tot pentru alcool

Un bărbat s-a dus băut la examenul auto. Examinatorul a simțit miros de alcool, deși atât el, cât și candidatul purtau mască de protecție. Acesta a sunat imediat la 112. Candidatul încerca să-și ia înapoi permisul suspendat tot pentru consum de alcool.

Poliția Rutieră a constatat, în urma testului cu aparatul etilotest, că acesta avea o alcoolemie record: 1,01 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat. Incidentul a avut loc la Târgoviște. Oamenii legii l-au urcat pe bărbat în autospeciala de poliție și l-au dus la spital pentru prelevarea probelor de sânge.

Acesta încerca să obțină reducerea perioadei de suspendare a permisului auto, reținut pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Individul în vârstă de 40 de ani le-a spus polițiștilor că a petrecut cu o seară înainte, dar că este capabil să conducă fără probleme.

Dialogul între bărbatul băut și jurnaliștii de la Știrile ProTV a fost unul halucinant:

– Am băut aseară, cum să știu eu cât am băut?
– Mult?
– Da!
– V-a mai luat permisul o dată tot pentru băutură?
– De două ori!
– Vă place să beți așa de mult?
– Da, și care e problema? Am băut câtă apă curge pe aici! Dacă mi l-a luat beat, tot beat îl luam înapoi! Aia e!”

Candidatul băut la examenul auto este șofer profesionist

Fost șofer profesionist, candidatul s-a întâlnit cu instructorul auto înainte de ora programată pentru susținerea probei de traseu. Acesta nu a observat nimic suspect la elevul său. Examinatorul și-a dat însă seama că bărbatul, abia urcat la volan, consumase alcool. I-a cerut acestuia să tragă pe dreapta și a apelat imediat numărul de urgență. Un echipaj de la Brigada Rutieră a sosit în câteva minute.

Pe numele candidatului s-a deschis un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Evident, candidatul a fost declarat respins la examenul auto.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide