Bentley a creat un exemplar unicat pentru a celebra originalul Continental GT – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 22 aug. 2023 Știri auto

Continental GT împlinește 20 de ani și, pentru a-l onora, Bentley a creat un exemplar unicat, inspirat de prima mașină care a ieșit pe porțile fabricii în 2003.

Bentley a beneficiat foarte mult de pe urma achiziționării companiei britanice de către Grupul Volkswagen, iar prima mașină care a rezultat după acest lucru a fost Continental GT. Modelul împlinește 20 de ani și, pentru a marca această bornă importantă, Bentley a construit un exemplar al actualei generații care imită 1:1 primul exemplar produs din generația originală, care a ieșit pe poarta fabricii în 2003.

Cu ocazia The Quail, eveniment ce face parte din Monterey Car Week, Bentley a prezentat primul Continental GT de producție, VIN20001. Lângă acesta s-a aflat echivalentul modern: un Continental GT de a treia generație inspirat de acesta. La fel ca primul Continental GT din 2003, versiunea modernă este finisată cu vopsea Cypress Green cu tapițerie din piele Saddle și furnir Burr de nuc. Cu toate acestea, deoarece interpretarea modernă a clasicului vechi de 20 de ani a fost produsă de Mulliner – departamentul intern de personalizare al lui Bentley – au decis să meargă puțin mai departe cu personalizarea.

Bentley celebrează 20 de ani de Continental GT

În cele două decenii scurse de la producția primului Continental GT, Mulliner și-a perfecționat tehnicile, așa că modelul 2023 are accente și cusături de contrast în culoarea „Special Green” pentru a face scaunele din piele Saddle să iasă în evidență.

La eterior exterior, Continental GT 2023 beneficiază de pachetele Blackline, Touring și Styling, care aduc ornamente de culoare neagră, un splitter frontal din fibră de carbon, praguri și difuzor, precum și un spoiler subtil pe capacului portbagajului. De asemenea, primește și jante de 22 de inch, care au un finisaj unic pentru acest model.

De asemenea, au fost montate și embleme aniversare. În plus, există desene ale contururilor ambelor modele 2003 și 2023 pe bord, consola centrală și pragurile ușii. Mașina a fost deja vândută noului său proprietar, iar cheile i-au fost predate la The Quail pentru un preț nedezvăluit.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bentley


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide