Un vlogger vrea să cumpere un Bentley Bentayga accidentat și să-l repare. Cu toate astea, ar putea avea o mare surpriză – VIDEO

Autor: Marius Vișan 07 ian. 2023 Știri auto

Vloggerul britanic Mat Armstrong vrea să își încerce din nou norocul cumpărând o mașină stricată și transformând-o în viitoarea sa mașină de zi cu zi.

Bărbatul povestește într-un videoclip postat pe YouTube cum iubita sa și-a „însușit” mașina lui, un Range Rover, care fusese refăcut după un accident, așa că a decis să cumpere un alt SUV.

Atenția i-a fost atrasă de un Bentley Bentayga aflat la vânzare pe site-ul Copart.com. La prima vedere, mașina pare să fi avut o coliziune frontală nu foarte gravă. Nu părea să fie nimic care să nu poată fi reparat.

Așadar, Mat începe să verifice amănunțit mașina pentru a vedea dacă merită să o cumpere. Așa află că este vorba despre un Bentley Bentayga din 2017, care până la momentul accidentului adunase 43.000 de mile (aproape 70.000 de km). Un rulaj destul de convenabil pentru cei care vor să cumpere o mașină folosită. Sub capotă se află motorul W12 twin-turbo pe benzină care produce 447 kW – 600 CP și un cuplu uriaș de 900 Nm. Când era întreagă, mașina atingea 0-100 km/h în 4,1 secunde, iar viteza maximă se oprea la 301 km/h.

Dar să revenim la situația actuală. Bărbatul din video bănuiește că mașina lovită în partea dreaptă față are doar parbrizul spart, aripa, farul și luminile de zi distruse, iar sub aripă bănuiește că a fost distrus și un radiator. Lovitura indică, de asemenea, posibile probleme la suspensia pneumatică, însă vloggerul declară în filmare că nu se așteaptă ca motorul să fie avariat.

Un SUV Bentley Bentayga cu un rulaj sub 70.000 de km care a trecut printr-un accident

Pe măsură ce descoperă mașina, în interior vedem că situația nu este deosebit de dramatică. Airbagurile sunt sărite, desigur, dar nu se observă alte daune majore. În videoclip vedem, de asemenea, că încercările de a porni motorul eșuează, deși luminile din interior și computerul mașinii reușesc cumva să fie readuse la viață. După ce mașina primește puțină electricitate și răspunde la câteva comenzi, vedem cum se deschide portbagajul, dar nu și acoperișul panoramic, care pare să aibă și el unele probleme.

Lăsând la o parte problemele apărute în urma accidentului, nu putem să nu observăm că mașina a beneficiat de câteva caracteristici interesante atunci când a fost cumpărată de nouă. Există un spoiler și un difuzor din carbon care au fost adăugate ca dotări suplimentare de către proprietar în momentul achiziției. Bentley făcând parte din grupul Volkswagen, putem observa și o mulțime de logo-uri Volkswagen și Audi pe piesele mașinii.

Totuși, dacă până acum să spunem că defecțiunile păreau într-o oarecare măsură reparabile, ceea ce făcea din mașină un chilipir, spre finalul clipului apare un detaliu care ar putea anula achiziția. Acel radiator defect din față este de fapt un intercooler în care se descoperă urme de apă, iar apa care ajunge în cele din urmă în motor este o veste foarte proastă.

Intercoolerul ajută la creșterea densității aerului ce pătrunde în admisie, prin intermediul tubulaturii speciale. De aici, aerul rece ajunge direct în cilindrii motorului. Dar, în ceea ce privește mașina din anunț, nimic nu este sigur, așa că Mat le pune întrebarea celor care se uită la vloggul său dacă mai merită să cumpere mașina.

La momentul filmării videoclipului, pe site-ul vânzătorului exista o ofertă de 27.000 de lire sterline, adică puțin peste 30.460 de Euro. Înainte de a spune că este prea mult sau prea puțin pentru o epavă, țineți cont că un super-SUV precum Bentley Bentayga, costă aproape 85.000 de lire sterline (aproximativ 95.900 de Euro).

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video - YouTube - Mat Armstrong


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide