Bentley anunță cifre record pentru prima jumătate a anului

Autor: Ionuț Vîlciu 01 aug. 2022 Știri auto

Bentley a anunțat rezultatele sale financiare pentru primele șase luni ale anului 2022. Constructorul britanic a înregistrat creșteri importante, față de anul trecut.

Bentley, producătorul de autoturisme de lux, a făcut publice rezultatele sale financiare, iar acestea denotă o creștere semnificativă pentru marca Britanică. Producătorul de automobile de lux a înregistrat profituri de 398 de milioane de euro, în creștere cu 124% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cifra de afaceri a crescut de la 1,324 miliarde de euro, la 1,707 miliarde euro. Veniturile pe mașină au crescut de la 186.000 de euro, la 213.000 euro. Acest fapt se datorează, în mare parte, nivelurilor ridicate de personalizare pe care compania le oferă.

Conform celor de la Bentley, este marca de lux care vinde cele mai multe mașini de peste 200.000 de euro. „Nicio marcă de lux nu vinde acum mai multe mașini de peste 200.000 de euro sau 250.000 de euro decât Bentley.”

De asemenea, rentabilitatea vânzărilor a atins, de asemenea, un nou record. Bentley a cunoscut un profit de 23,3% în primele șase luni din 2022. Acest lucru se traduce într-o creștere în creștere față de anul precedent, când se ridica doar 13,4%.

Care este cel mai vândut Bentley?

Bentayga, a revendicat 40% din vânzările totale. SUV-ul britanic rămâne cel mai vândut SUV din segmentul de lux. Modele precum Flying Spur sau Continental GT au contribuit la cifra de afaceri. Astfel, ele au însemnat 27%, respectiv 33% din suma de vânzări.

„În ciuda instabilității economice globale continue, este încurajator să vedem că Bentley dă dovadă de consecvență financiară pe măsură ce reinventăm compania în conformitate cu strategia noastră Beyond100 și formăm o bază solidă pentru a rezista la șocuri externe suplimentare. În mod particular, creșterea semnificativă a cererii și a capitalizării programului nostru de personalizare Mulliner a condus la un randament record al vânzărilor, iar interesul global continuu pentru cea mai proaspătă linie de modele din sectorul de lux a dus la venituri record. Aș dori să le mulțumesc colegilor noștri pentru eforturile lor continue, în timp ce Bentley își continuă transformarea inovatoare către un viitor electrificat, către independență financiară și pentru a fi lider în mobilitatea de lux durabilă”, a declarat Adrian Hallmark, președinte și CEO al Bentley Motors.

La nivel global, vânzări anuale au crescut cu 3%, la 7.398 de mașini. Astfel, ele au crescut de la 7.199 în aceeași perioadă a anului trecut.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bentley


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide