O benzinărie a sărit în aer din cauza unui șofer neatent

Autor: Elena Luchian 04 aug. 2020 Știri auto

Un șofer neatent a produs un dezastru într-o benzinărie din Rusia. Bărbatul a uitat să scoată furtunul de alimentare după ce a pus carburant în rezervor. La scurt timp a izbucnit un incendiu, care a fost urmat de o explozie.

GALERIE FOTO

Șase persoane au fost rănite într-o benzinărie din sud-vestul Rusiei, a anunțat Ministerul pentru Situații de Urgență din Rusia. Toate cele șase victime au fost transportate la cel mai apropiat spital.

Comisia de Investigații a deschis o anchetă pentru a stabili condițiile în care s-a produs incendiul la benzinăria aflată în ținutul Krasnodar, anunță agenția RIA Novosti.

Potrivit primelor cercetări, în seara zilei de 31 iulie, în jurul orei 19:15, în satul Vasyurinskaya, un șofer ar fi uitat să scoată furtunul pompei după ce a alimentat cu benzină și a plecat de pe loc. Cuplajul furtunului s-ar fi desprins, iar combustibilul a intrat în contact cu suprafețe încălzite ale mașinilor din jur sau cu mai multe scântei, producând un incendiu. În benzinărie a avut loc și o explozie.

În momentul în care echipajele de pompieri au ajuns la fața locului, o suprafață de aproximativ 300 m2 ardea. În incendiu, au fost distruse și două autoturisme.

Traficul în zonă a fost întrerupt ore bune, pentru ca pompierii să poată interveni. Flăcările au fost vizibile de la distanțe de zeci de kilometri.

Un șofer neatent era să provoace un incendiu și într-o benzinărie și în România

Și în România, un șofer a uitat să scoată furtunul când a plecat dintr-o benzinărie aflată pe sensul București-Constanța, la kilometrul 44 al Autostrăzii A2.

Speriați după ce au văzut cum carburantul se împrăștie pe jos, șoferii au alergat la mașini și au evacuat rapid benzinăria.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani, care provocase incidentul, s-a întors în benzinărie pentru a-și cere scuze și pentru a se oferi să plătească pagubele.

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide