Momentul în care un biciclist este lovit intenționat de un șofer de Dacia Logan

Autor: David Andrei 20 aug. 2020 Știri auto

Momentul în care un biciclist este lovit intenționat de un șofer de Dacia Logan a fost surprins de camerele de supraveghere pe o șosea din comuna Corbeanca, județul Ilfov. Bărbatul lovit este pilotul de raliu Alex Filip.

GALERIE FOTO

Alex Filip a povestit că, după ce a parcurs 5 kilometri pe bicicletă, un șofer de Dacia Logan a început să-l șicaneze. Conflictul s-a încheiat când șoferul a decis să frâneze brusc în fața sa, lovindu-l și dezechilibrându-l pe biciclistul în vârstă de 41 de ani.

„Am trecut prin clipe de spaimă și atunci când am realizat că voi fi făcut terci între doua mașini, dar și când m-am ridicat de pe jos, iar cu ochiul drept nu mai vedeam nimic. Și toate astea amplificate de responsabilitatea creșterii unui copil de aproape 10 ani….”, a scris Alex Filip pe contul său de Facebook, după ce a depășit șocul momentului. A fost la un pas să fie strivit între Dacia șoferului agresiv și un Audi parcat.

La locul accidentului au sosit poliția și o autospecială SMURD, care l-a transportat la spitalul Elias din București pentru investigații. A fost externat patru ore mai târziu. Echipamentul său este distrus, iar bicicleta este serios avariată.

Atât Alex Filip, cât și conducătorul auto au fost testați cu aparatul etilotestul, dar rezultatul a ieșit negativ. Pilotul de raliu, activ în promovarea conducerii defensive, a anunțat că îl va da în judecată pe șoferul care l-a lovit intenționat. Potrivit Inspectoratului de Poliție Ilfov, acesta este un bărbat în vârstă de 32 de ani.  Pe numele său s-a deschis deja un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

“Nu, nu-l las! Un astfel de om poate accidenta pe oricine, fără să se gândească vreo secundă la consecințe. Și, din păcate, nu este singurul pe șoselele noastre…”

Ce trebuie să facă un șofer în preajma unui biciclist?

Alex Filip trage un semnal de alarmă după accidentul suferit în Corbeanca. “Și biciclistul este un participant la trafic, are drepturi și obligații clare”.

În preajma unui biciclist, șoferii trebuie să țină cont de acest aspect. În multe state europene, există obligativitatea păstrării unei distanțe de siguranță de minimum 1,5 metri în momentul depășirii unei biciclete.

Evident, biciclistul este obligat să-și semnalizeze intenția de a schimba direcția. Și lui îi este interzisă folosirea dispozitivelor mobile în mers.

Citește și:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Sursă: Alex Filip/Facebook



Comentarii
Inchide